in ,

Protest ! Mag ik even Uw aandacht ?

e837b80b21fd033ecd0b470de7444e90fe76e6d311b810469cf3c4 640 protest

De onvrede in de maatschappij is heel erg groot ! En we protesteren wat af, meer dan 300 petities zijn aangemaakt ( petitie.nl ) Over diverse onderwerpen ! Op facebook gonst het van initiatieven ! Op twitter en andere worden oproepen gedaan. Echter niets helpt of brengt verandering.

De meest in het oog springende protesten hebben te maken met de huidige maatschappij, privatisering en “elite” bedoeld wordt hier de graaiende coöperaties en ambtenaren die niet integer meer zijn. Ook grote bedrijven en innovatoren zoals Akzo en Unilever doen een duit in het zakje. Handelen moet, en wel met onze grote vrienden de ! De regels van de VS zijn de onze niet, maar worden wel opgedrongen middels ( klinkt als “tieten”) . De EU is heilig verklaard en die regels moeten worden uitgevoerd vanwege ruim baan voor de handel. Een tweede schaduwagenda ( ook wel agenda 21 genoemd ) moet onze EU monetaire unie ook op politiek gebied interessant maken. Hier is veel weerstand tegen de VS van Europa moet nog geboren worden maar men neemt wel een voorproefje door Europese regels in te voeren.

Deze hebben echter geen kracht van wet ! Maar stilzwijgend ingevoerd moeten wij dat wel denken. En zo is de kring weer rond.

Handel is mooi en goed, want de economie van de diverse landen is daarmee gebaat. Hoe het de bevolking vergaat laten we maar voor wat het is. De conclusie van de burger ? De EU heeft schijt aan de burger ( Europeaan) Dus de Europeaan heeft schijt aan de EU ! De Brexit is een feit, de Grexit zit eraan te komen en wij Nederlanders doen ook een duit in het zakje door een Nexit te eisen. Wij hebben de politieke Unie en grondwet al afgewezen maar de Eurofielen blijven doof en drammen hun plannen gewoon door. En dat willen we niet, dus we roepen op tot protest over diverse onderwerpen.

Protesten

De in het oog springende protesten zijn:

 • Tegen armoede
 • Tegen de participatiewet
 • Tegen roven van de pensioenen
 • Tegen verhogen van prijzen levensonderhoud
 • Tegen huisuitzettingen
 • Tegen de stroom van vluchtelingen
 • Tegen de
 • Tegen ongelijkheid en discriminatie
 • Tegen zwarte piet en nationalistische tekens
 • Tegen de privatisering
 • Tegen de zorgverzekering

En wat leveren al deze protesten op ? Niets ! De bevolking wordt wel gehoord maar volledig genegeerd ! De protesten op facebook zijn zo versnipperd dat acties niet langer serieus zijn. Er is geen eenheid en protest verzand. Media pikt er af en toe wat uit, en dan wordt de bevolking zalvend toegesproken dat het niet kan, slecht is voor economie en zelfs slecht voor het individu !

In de jaren 70 en 80 was er geen sociale media. Den Haag ( in de vorm van de regering) stelde een terrein ter beschikking genaamd “het Malieveld”. Dit lag op een steenworp afstand van de regeringsgebouwen, maar de demonstranten konden ( met vergunning) demonstreren wat zei wilden. Tegen de kruisraketten ! Tegen de bezuinigingen van “van Acht”. Vakbonden kregen massaal steun van hun aangesloten leden en deze waren dan ook fysiek vertegenwoordigd. Boven de 10.000 personen werd er geluisterd en Kamervragen werden dan gesteld ! Nu is het heel anders !

Vakbonden zijn niet langer populair, ben je aangesloten ? Dan ben je ouderwets. Staken ? Is slecht voor de economie en je krijgt niemand meer mee. Bang voor het verliezen van baan en inkomen. De politiek speelt hier handig op in en het verdeel en heers spel ( polderen) heeft uitstekend gewerkt. De zekerheid van een vaste baan is weggenomen, en flexbanen zijn hier voor teruggekomen. Iemand al door dat dit het Amerikaanse model betreft ? Bedrijven hebben het voor het zeggen en hun lobby is doorgedrongen in de politiek. Figuren van naam, zoals VVD'er Loek Hermans, heeft zeker 20 bijbanen en is tevens voorzitter van de 1e kamer geweest. Een situatie die totaal ongewenst is in een parlementaire democratie. Kiezers minachten de politiek maar vragen steeds om vertegenwoordigd te zijn door diezelfde politiek.

Oma stemt CDA, Jan met de pet PvdA, de radicale socialen stemmen PVV en . Ga zo maar door. Geen enkel protest helpt om de situatie van de Nederlander in alle lagen van de bevolking te verbeteren dan wel veilig te stellen. Een bijkomend punt van aandacht is ook dat er terrorisme is ingevoerd met alle gasten ! Dit wordt uitgebuit om U Uw privacy te laten inleveren. U meegaand te laten zijn op fronten die een kenmerken geeft.

Maar we zitten niet meer in jaren 70 en 80, de jaren 90 en de jaren 00 waren jaren waarin alles redelijk verliep. Nu het is en blijft, is het noodzakelijk dat ook wij gaan nadenken over protesten. Meer dan 1,2 miljoen Nederlanders willen afscheid nemen van de zorgverzekering, werk en zekerheid moet er komen ! Dus weg die flexbanen en de “koppelbazen”                             ( uitzendbureaus). Samen uit, samen thuis ! Betaalbare huisvesting en een eerlijk geldstelsel dat is wat de burger wil. Een goed pensioen, waarvoor betaald is ! Goed onderwijs en een goede kansen voor iedereen, gehandicapt of gewoon druk ! Respect voor bevolking en in dienst van de bevolking. Daar moet politiek voor staan.

Het nieuwe protest

U wilt protesteren ? Dat mag, u kunt een vergunning krijgen bij de gemeente Den Haag. U mag een stille tocht organiseren ! Vergeet U niet de burgemeester in te lichten ? U wilt mensen bereiken ? Dat mag ! U zet dan een oproepje in de krant en hoop dat het geplaatst wordt. Kortom heel veel manieren van de gevestigde macht om protesteren aan banden te leggen. Kom op zeg ! Protesten ontstaan spontaan. De politiek en de “gekozenen” dienen de geluiden van de maatschappij gewoon op te pakken ener iets mee doen.

Nu dat doen ze niet en protesteren op de oude manier gaat het niet langer worden. Knappe koppen en handige jongens en meisjes hebben ook de automatisering ontdekt en maken daar gebruik van. Deze groep wordt “Anonymous” genoemd en zij leveren strijd met de overheid. Echter een punt van aandacht: Deze groep bestaat niet, ze opereren net als “terroristen” in cellen. Niemand weet van de ander wat hij/zij doet. Zo zijn er journalisten, burgers, computerexperts en protesteerders die hun ongenoegen kenbaar maken aan de maatschappij dan wel acties doen om aandacht te vragen voor heikele onderwerpen. De “groep” is ongrijpbaar en bestaat uit individuen !

Grote massa's om te protesteren op de been ? Vergeet het maar ! Maar ook kleine groepen kunnen aandacht krijgen. Hoe ? Vraagt U zich af. Automatisering hebben we dagelijks mee te maken. In de winkel ( betaalmethoden). In het verkeer ! Uiteraard is de economie ook geautomatiseerd. Nu daar kunnen we gebruik van maken door deze objecten te blokkeren dan wel te bezetten.

Welke objecten dit zijn ?:

Met weinig personen een poortblokkade opzetten is toegestaan, U heeft het recht te protesteren en U staat op de openbare weg. Uiteraard zijn deze objecten wel beveiligd en binnentreden ongewenst, maar realiseert U zich dat die overheidsinstellingen er voor U zijn ! Door U betaalt en bij U in dienst. Tevens ontwricht U met enkele personen geheel Europa, als dat de aandacht niet trekt ?

Het oude protest is dood ! Leve het nieuwe protest ! Het werkt !

Lees verder via Bron: NU WIJ!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8346175229 80d7695b0b erdogan

Nog even over die Turkse “staatsgreep”

ec30b10820f11c3e81584d04ee44408be273e4dd10b0194091f4 640 privacy

AP wil verwerking meetgegevens uit slimme meters goed gaan keuren