in , ,

PvdD wil opheldering over openstellen 8 miljoen medische dossiers via ‘corona opt-in’

18496575259 d14b1eb1f5 data breach

De Partij voor de Dieren (PvdD) wil opheldering van minister Van Rijn voor Medische Zorg over het openstellen van de medische dossiers van ruim 8 miljoen Nederlanders via het zogeheten ‘corona opt-in’.

Deze groep Nederlanders had nog geen keuze gemaakt of ze hun medisch dossier via het Landelijk Schakelpunt (LSP) voor zorgverleners toegankelijk willen maken.

Volgens minister De Jonge van Volksgezondheid duurt de triage van deze groep langer dan noodzakelijk omdat niet alle informatie op tijd beschikbaar is om de juiste zorg te leveren.

Om de dossiers van deze groep toch te kunnen raadplegen is het ‘corona opt-in’ bedacht.

Daardoor zijn de medische dossiers van de ruim 8 miljoen Nederlanders nu wel via het LSP toegankelijk.

Aanleiding voor PvdD-Kamerlid Van Esch om vragen aan minister Van Rijn te stellen. “Klopt het dat met het in fysieke zin openstellen van deze medische dossiers in theorie elke zorgverlener in Nederland met een Unieke Zorgverlener Identificatie (UZI)-pas, dus niet alleen zorgverleners met een behandelrelatie, nu in deze acht miljoen dossiers kan kijken? Acht u dat wenselijk?”, zo vraagt het Kamerlid.

Van Rijn moet tevens laten weten hoe de corona opt-in te rijmen valt met de wet, waarin ….

Lees verder bij de bron: Security.NL

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vaccinatie 1560499753

‘Journal Vaccine’: griepvaccin verhoogt risico op infectie corona met 36%

marcrutte

Groeiend verzet bij verpleeghuispersoneel