in

RIVM-baas: ‘Helft Nederlanders zal uiteindelijk virus krijgen’

52e8d1414a57aa14ea898675c6203f78083edbed51597249772b7f 640 pandemie

RIVM-directeur Jaap van Dissel begrijpt dat mensen duidelijkheid willen over het coronavirus. Maar die is lastig te geven.

‘Het is de natuur die zich hier roert.’ En die laat zich niet altijd controleren door de mens.

Het leidde tot schrikreacties, de uitspraak van bondskanselier Angela Merkel deze week dat tot wel 70 procent van de Duitse bevolking besmet zal raken met het coronavirus.

Maar ook het Rijksinsituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) houdt er inmiddels rekening mee dat de helft van de Nederlandse bevolking de komende jaren Covid-19 krijgt, zegt directeur infectieziektenbestrijding Jaap van Dissel.

„Dat gebeurt niet in een paar maanden, maar we zitten nu wereldwijd in een pandemie. Het virus zal bij ons blijven, we zullen dit als maatschappij moeten doormaken.”

Van Dissel baseert zijn inschatting op het zogenaamde internationale ‘reproductiegetal’, het cijfer dat aangeeft hoeveel mensen gemiddeld besmet raken door één ziek persoon.

Dat schommelt op dit moment tussen de 1,5 en 2. Trek je die lijn door, dan krijgt 50 tot 60 procent van de Nederlanders het virus. Dat hoeft geen ramp te zijn, zegt Van Dissel. „De meeste mensen krijgen milde klachten.”

Wel wil het RIVM een ….

Lees verder bij de bron: NRC

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU geld

Europese Unie (u dus) geeft 2000 euro aan elke migrant die Griekse eilanden verlaat

eusovjet

Terwijl iedereen afgeleid was, draaide Rutte 180 graden over EU-toetreding Albanië