in , , ,

RotFLoL; NSA kan niet zomaar zeggen wie het bespioneert: “Privacy mag niet in gedrang komen”

James Clapper, nationaal directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst, bekijkt welke mogelijkheden er zijn om het exacte aantal Amerikaanse burgers die onder online toezicht staan, vrij te geven. Dat op vraag van 14 leden van het House Judiciary Committee.

In hun brief vragen de leden Clapper uitdrukkelijk om informatie over de die de het gebruik van het data-verzamelend programma PRISM reguleert.

PRISM “registreert alle data die via Alphabet Inc's , Inc, Microsoft Corp, Apple Inc en andere grote informaticabedrijven die van en naar een doel in het buitenland worden gestuurd. De sectie in de wet die de Amerikaanse overheid toelaat om legaal gebruik te maken van het systeem (Sectie 702), verloopt echter op 31 december 2017.

…..De 14 comitéleden eisen nu dat Clapper bekendmaakt om hoeveel Amerikanen het precies gaat, of dat aantal toch op z'n minst door een “ruwe schatting” weet te benaderen. De leden zijn er niet van overtuigd dat de Sectie 702 van de wet op surveillance het Amerikaanse volk wel voldoende beschermt tegen privacyschending.

Clapper laat weten dat hij bereid is op de eis in te gaan, en bekijkt nu op welke manier het exacte aantal gesurveilleerde burgers publiek gemaakt kan worden. Dat is echter niet simpel, omdat er verschillende hinderpalen zijn die de organisatie ervan weerhoudt dat te doen. Eentje daarvan is dat de van de gevolgde personen onder geen beding in het gedrang mag komen.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het volk is duidelijk: Wij zijn tegen het TTIP verdrag tussen Europa en Amerika

Gaat lekker in Nederland: Grote toename van kinderen die uit huis geplaatst zijn