RT Docu: MH17 – A Year Without Truth

Een jaar na de tragedie van vlucht MH17, brengt RTD een herhalingsbezoek voor het onderzoek naar de Boeing 777 crash. De film onderzoekt theorieën met betrekking tot de oorzaak van de tragedie, en vertelt ook een deel van de persoonlijke verhalen van de slachtoffers en hun families.

Het presenteert interviews met deskundigen, getuigen en bloggers die proberen om de waarheid van wat zou kunnen het vliegtuig naar beneden hebben gebracht vast te stellen.

Zoals het Nederlandse geleide onderzoek blijft gehuld in geheimzinnigheid, velen geloven dat er niet naar belangrijk bewijsmateriaal wordt gekeken. Ondertussen zijn de nabestaanden van degenen die bij de crash omgekomen wacht nog steeds op antwoord.

Willenwijhetweten schrijft tevens:

RT’s documentaire MH17: A Year Without Truth bleek bijzonder interessant voor de Nederlandse onderzoekers omdat het stukken van het vliegtuig laat zien die zich nog op de crashsite bevinden. Na het zien van de film nam de onderzoeksraad contact op met het netwerk en verzocht RT om hulp bij het terugvinden van delen van de vliegtuigcockpit.

“Met grote belangstelling hebben wij uw documentaire, ‘MH17: A Year Without Truth’, bekeken.’  In de documentaire laat RT delen van het dak van de cockpit zien die in de buurt van Petropavlivka zijn gevonden. Wij willen die stukken graag verzamelen en naar Nederland overbrengen zodat de Onderzoeksraad ze kan gebruiken voor het onderzoek en voor de reconstructie,” liet woordvoerster Sara Vernooij van de raad weten.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef jouw mening

Close