in ,

Russische NGO start hét onderzoek naar veiligheid GMO’s

De Russissche  National association for genetic safety (Nags) start met ingang van volgend jaar een omvangrijk om de eventuele schadelijkheid van een -maisdieet voor eens en altijd vast te stellen. Het wordt de grootste en meest omvattende lange termijn gezondheidsstudie met betrekking tot genetisch gemanipuleerd , schrijft The Guardian.

Grootschalige opzet

Het experiment gaat 3 jaar duren en $25 miljoen kosten. In het onderzoek zullen duizenden proefdieren verschillende diëten voorgezet krijgen met Monsanto Round-Up Ready mais. De Factor GMO-studie richt zich op het onderzoeken van de gezondheidsgevolgen op lange termijn van GMO-mais. “Het zal antwoord geven op de vraag: is dit GMO-gewas, met het erbij horende pesticide, veilig voor de menselijke gezondheid”, zegt projectcoördinator Elena Sharoykina in The Guardian.

Eindelijk: objectief en neutraal onderzoek

Voor- en tegenstanders zijn al jarenlang in een bittere strijd verwikkeld over de veiligheid van GMO-gewassen. In 2012 publiceerde Gilles-Eric Séralini zijn omstreden langjarige studie, waaruit zou blijken dat GMO-gevoerde ratten inderdaad en een verminderde vruchtbaarheid ontwikkelden. Dat was de eerste langer-dan-drie-maanden studie. Het onderzoek van Séralini werd veroordeeld op methodologische gronden. Het lijkt er op dat Nags nu de volgende poging waagt.

Lees verder via Foodlog.

 

Foto via Cosmic Cine


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Smartphones in 30 minuten gehackt via NFC, handig toch die betaal chip…

BAM! NPO dramt “Witte Piet” in Sinterklaasjournaal