in , , , ,

Rutte 3 sluit Nederlandse kolencentrales, investeren bedrijven en pensioenfondsen in nieuwe Poolse

bron: twitter

In heeft de regering het voorstel om klimaatbeleid te voeren en CO2-reductie in 2050 te realiseren afgewezen. Omdat Nederland wél kolencentrales sluit, zoeken Nederlandse bedrijven hun geluk in het buitenland: ze investeren massaal in de bouw van Poolse kolencentrales, via Trouw.

De vraag naar energie neemt  niet af en bedrijven als Nationale Nederlanden en zien kansen in de Poolse kolensector. Het gaat om bedragen tot wel 500 miljoen en soms zelfs nog meer.

En terwijl in Polen kolencentrales worden bijgebouwd en beginnen met de uitstoot van dampen, houdt het Rutte 3 krampachtig vast aan de doelstellingen van de bizarre Klimaatwet en de plannen van het Klimaatakkoord.

Zo wil Rutte 3 de Amsterdamse kolencentrale aan de Hemweg sluiten. Maar tegelijkertijd vragen huishoudens wel om warmte en energie en worden we door Mark Rutte  gedwongen arm gehouden wanneer Nederland binnenkort energie moet  importeren als het gasnet wordt ontmanteld en de kolencentrales sluiten.

Grappig is wel dat de genoemde Nederlandse bedrijven die in kolen investeren nog steeds bang zijn voor de groene publieke opinie. Han van der Hoorn van pensioenfonds PGGM impliceert dat bedrijven soms ook voorstellen afwijzen om ‘ecologische redenen':

“Wij stemden vorig jaar tegen de bouw van een nieuwe kolencentrale op een buitengewone aandeelhoudersvergadering van het Poolse Enea. Met driekwart van de stemmen vóór werd het voorstel toch aangenomen.”

Dat de bedrijven kolencentrales bouwen kan hen echter niet worden verweten. Volgens pensioenspecials Wojciech Otto is het gewoon bittere noodzaak:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bloedbad in winkelcentrum Texas, getuigen zeggen ‘3 tot 4’ schutters

Eritrese treinduwer werd gebruikt in promotiecampagne voor integratie