in , , , ,

Rutte 3 sluit Nederlandse kolencentrales, investeren bedrijven en pensioenfondsen in nieuwe Poolse

bron: twitter

In heeft de regering het voorstel om klimaatbeleid te voeren en CO2-reductie in 2050 te realiseren afgewezen. Omdat wél kolencentrales sluit, zoeken Nederlandse bedrijven hun geluk in het buitenland: ze investeren massaal in de bouw van Poolse kolencentrales, via Trouw.

De vraag naar neemt  niet af en bedrijven als Nationale Nederlanden en zien kansen in de Poolse kolensector. Het gaat om bedragen tot wel 500 miljoen en soms zelfs nog meer.

En terwijl in Polen kolencentrales worden bijgebouwd en beginnen met de uitstoot van dampen, houdt het 3 krampachtig vast aan de doelstellingen van de bizarre Klimaatwet en de plannen van het Klimaatakkoord.

Zo wil Rutte 3 de Amsterdamse kolencentrale aan de Hemweg sluiten. Maar tegelijkertijd vragen huishoudens wel om warmte en energie en worden we door Mark Rutte  gedwongen arm gehouden wanneer Nederland binnenkort energie moet  importeren als het gasnet wordt ontmanteld en de kolencentrales sluiten.

Grappig is wel dat de genoemde Nederlandse bedrijven die in kolen investeren nog steeds bang zijn voor de groene publieke opinie. Han van der Hoorn van pensioenfonds PGGM impliceert dat bedrijven soms ook voorstellen afwijzen om ‘ecologische redenen’:

“Wij stemden vorig jaar tegen de bouw van een nieuwe kolencentrale op een buitengewone aandeelhoudersvergadering van het Poolse Enea. Met driekwart van de stemmen vóór werd het voorstel toch aangenomen.”

Dat de bedrijven kolencentrales bouwen kan hen echter niet worden verweten. Volgens pensioenspecials Wojciech Otto is het gewoon bittere noodzaak:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL regering volledig weg kwijt ...
1 jaar geleden

Jetten heeft geen enkele kennis van energievoorziening. Hoe kan het zijn dat deze nitwit komt met voorstellen om de kolencentrales te sluiten zonder dat er zeer goede alternatieven aanwezig zijn.
Bovendien wil men tegelijkertijd ook aardgas “even” uitfaseren.
De man heeft geen idee waar hij over praat.
Zitten er nog wel mensen met enig technische kennis en ervaring in de Tweede Kamer / regering?

Hoe is het mogelijk dat deze amateur in de Tweede Kamer zit?
Wat als straks blijkt dat er geen goede alternatieven zijn? En nee: warmtepompen zonder enorme hoeveelheden goedkope restwarmte werken niet in NL. En wind en zonne-energie gaat het ook niet worden anders dan tegen giga hoge kosten.

De bevolking doet er goed aan te eisen dat het kabinet uitvoerig komt uitleggen hoe het denkt de energievoorziening voor de toekomst te kunnen garanderen. Ik weet uit uitgebreide ervaring met grote energie projecten dat met de huidige ideeën dat zeker niet gaat lukken.

Bloedbad in winkelcentrum Texas, getuigen zeggen ‘3 tot 4’ schutters

Eritrese treinduwer werd gebruikt in promotiecampagne voor integratie