in , ,

Rutte krijgt zijn zin: Timmermans wordt Europese Commissaris voor klimaat

Frans Timmermans krijgt in de nieuwe Europese Commissie de portefeuille klimaat. De Nederlander (58) krijgt als eerste vicevoorzitter de taak alles wat met Europees klimaatbeleid heeft te maken de komende vijf jaar te overzien.

Dat maakte aanstaand voorzitter Ursula von der Leyen bekend op een persconferentie in Brussel

Nederland had ingezet op een belangrijke portefeuille waarin Timmermans aan de top van de Brusselse informatiepiramide blijft. Dat is nu gewaarborgd.

De Deense Margrethe Vestager krijgt als andere ‘uitvoerende’ vicevoorzitter de verantwoordelijkheid voor alles wat met digitale zaken te maken heeft; onder meer mededinging valt onder haar. Valdis Dombrovskis (Letland) krijgt eveneens zo’n status.

Hij krijgt economie, financiële diensten en kapitaalmarktenunie onder zich.

Timmermans gaat het werk leiden rond een ‘Green Deal for Europe’. Die behelst onder meer een wet die vastlegt dat in 2050 klimaatneutraal is. Hij krijgt klimaatactie onder zich, maar ziet ook toe op onder meer beleid over landbouw, transport, energie, en milieu en oceanen.

Er komen vijf ‘gewone’ vicevoorzitters: Buitenlandchef Josep Borrell (Spanje), Věra Jourová (Tsjechië, Waarden en transparantie), Margaritis Schinas (Griekenland, Bescherming Europese levenswijze), Maroš Šefčovič (Slowakije, Interinstitutionele betrekkingen en prognoses) en Dubravka Šuica (Kroatië, Democratie en demografie).

De Ier Phil Hogan wordt commissaris voor Handel en Didier Reynders (België) voor Justitie, maar ook rechtstaat. De Italiaanse oud-premier Paolo Gentiloni wordt ‘vak-commissaris’ voor en de Pool Janusz Wojciechowski voor Landbouw.

Deze commissie moet een sterkere rol voor in de wereld bewerkstelligen …

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Praat mee in de Video Chat

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen de
2 jaren geleden

Omg
Omg
Timmermans is de vervuller van de laatste profetiën
De actieve invuller van de laatste dingen

Die man heeft geen verstand van klimaat.
Hij snapt zijn eigen lichaam nog niet eens

Omg
Omg

Alsof de duivel de kerkdienst gaat leiden

Bart
2 jaren geleden

Frans mocht geen voorzitter worden van de Europesche regelclub, nee hij mag Europeesch Commissaris voor klimaat worden; een soort juffrouw die elke dag de boel ‘verantwoord’ schoon houdt en als laatste het licht uit mag doen. Hebben ze in Den Haag nog steeds niet in de gaten dat NL alleen mag meebetalen, maar niet mag meebeslissen in Brussel. Hebben ze in Den Haag nog steeds niet in de gaten dat alleen Duitsland en Frankrijk het voor het zeggen hebben en de mooie stategische baantjes binnen halen. Worden ze daar in dat Den Haag nooit eens wakker? Nu weer deze pyrrus overwinning van onze MP, ik begin me zo langzamerhand af te vragen of deze man wel geschikt is voor zijn ‘vak’.

EU=NWO=1984=NEVER !!!
2 jaren geleden

Merkel, Macron, Rutte, Junckers …. het zijn allemaal trekpoppen en landverraders in dienst van een niet democratische EU die is opgezet door de elite. Zij mogen de NIeuwe Wereld Orde via de EU op tuigen om vervolgens de boel finaal naar een bestuurlijk en financieel failliet te helpen. Precies hetzelfde wat gaande is in de VS waar Bush, Obama en Clinton al goed bezig waren de VS te destabilseren. Deze lieden zijn niet meer dan landverraders en zij denken straks mee te mogen delen als het plan van de elite slaagt.

Als we terugkijken dan zien we het overbrengen van de complete industrie van de VS en de EU naar China. Voor financieel gewin van de multinationails, maar uiteindelijk stort de werkgelegenheid in de VS en de EU in …. Dat is geen toeval en bijverschijnsel, maar opzet.

Het plan van Merkel om grote aantallen immigranten toe te laten tot de EU heeft niet s met humaniteit te maken maar is gericht om de EU te ondermijnen en de economie te verzwakken. De gemeenschappelijke euro werkt gepresenteerd als een groot goed voor de burgers maar is alleen voor de banken goed en multinationals … maar het netto effect is dat de burgers verarmen en de ECB steeds meer geld aan het printen is wat vervolgens niet kan worden terug betaald. Ziet U het plaatje al?

Het kan niet missen dat de EU uiteindelijk compleet door haar knieen gaat. En reken er op dat de banken en multinationals opstaan en de macht naar zich toe trekken (wat zij eigenljk al deden) en de burgers verklaraen tot failliete slaven. Precies hetzelfde is gaande in de VS .

Wordt wakker !!!!!!

rudolf kraaikamp
2 jaren geleden

en ja hoor daar gaan we weer, nog meer Dictatuur bestuur van Brussel.bah alle landen behalve Duitsland en Frankrijk lever hun soeverein in . want die twee hebben het te zeggen wat er gebeuren moet.

MH-17: valt het JIT-team in haar eigen gegraven kuil?

Japan wil radioactief afvalwater kerncentrale Fukushima in oceaan dumpen