in

Rutte over burgerdoden: ’Er staat mij niets van bij’

Premier sluit niet uit dat hij in 2015 op de hoogte is gesteld van tientallen burgerdoden die door Nederlandse bommen zijn gevallen in . Hij kan het zich alleen niet meer herinneren.

„Er staat mij niets van bij”, zegt Rutte. Wel kan het volgens hem zijn dat hij ambtelijk is bijgepraat. „Het is vier jaar geleden. Ik zou het echt niet weten.”

Dinsdagavond kwam defensieminister Ank Bijleveld in een Kamerdebat in de problemen. De Kamer is tot afgelopen maandag onwetend gehouden van Nederlandse betrokkenheid bij het bombardement van 3 juni 2015 op een bommenfabriekje van IS in het Iraakse Hawija.

Daar lagen meer explosieven dan vooraf gedacht, waardoor de ’secundaire explosies’ meer ’nevenschade’ veroorzaakten dan voorzien. Bovendien bevonden zich meer burgers in de nabijheid dan vooraf in kaart was gebracht.

Onder de doden zaten behalve IS-strijders ook tientallen burgers.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Tuurlijk kan hij zich weer niets herinneren. Wanneer zetten we die vieze crimineel uit zijn torentje? We hebben in die 9 jaar al veel te veel leugens en bedrog van hem en zijn criminele consorten moeten slikken en hij blijft doorgaan.

Rob de Jong
1 jaar geleden

de grootste leugenaar van het hele land en die wordt nog gelooft en maakt beloftes die hij niet nakomt en toch blijft het domme volk maar op deze leugenachtige gladde slang stemmen , de hele VVD bestaat uit leugenaars , ik snap het volk niet , wat doet hij nou zo goed dat je hen allen het liegen kan vergeven ,,,,,,,,,,,,in mijn ogen niets want hij heeft vanaf het begin alles gesloopt en geroofd wat maar mogelijk was , en dan kwamen ze de laatste verkiezingen met wij zijn de partij van het bouwen,,,,,,ja nadat ze eerst alles gesloopt hadden nen de mensen loon lieten inleveren om hun baan te behouden om dan na een jaar toch er uit te moeten maar natuurlijk zoals bedacht een jaar ervoor met 70% van het laatst verdiende loon , dat is de VVD voorbedachte rade , is toch strafbaar , ja maar niet voor hen

“We censureerde bewijs dat Epstein ‘meest productieve pedofiel van onze tijd’ was”

Ministerie schrapte cruciale passage over zware misdrijven asielzoekers uit rapport