in

Bouterse: ’ik heb geen actieve herinnering aan de decembermoorden’

bouta1

'Bouta' is back! In het bijzijn van Chinese president Xi Jinping  ontving de 'Surinaamse legerleider' het bericht dat hij 20 jaar moet brommen in zijn thuisland. Overigens moet ik hier zeggen 'zou moeten brommen', want ik schat de kans dat Bouterse daadwerkelijk achter tralies komt op een kans kleiner of gelijk aan nul. Zijn 'bekwame' advocaat heeft reeds hoger beroep ingesteld, de procedure zal nog wel jaren en jaren 'voortzwabberen'. Een periode van minimaal 10 jaar is te verwachten, de kans hierop is groter of gelijk aan 100%. Intussen blijft Bouterse dus gewoon op vrije voeten en telt zijn net nieuw verworven gouden Chinese knopen aan zijn jas. En dat zijn er veel hoor!

Misschien is Xi Jinping tijdens het galadiner met de 'redder van Suriname' aan het rekenen geslagen. 'Als Bouterse 20 jaar krijgt voor 15 moorden, wat zou mijn lot dan zijn in Suriname?' Ruim 1 jaar cel per moord, vermenigvuldig dat eens met duizenden Oeigoeren. Dat levert geen levenslange gevangenisstraf op maar een 'astronomische'! Ach, weet Xi, gaat toch niet gebeuren en al helemaal niet in zijn eigen communistische 'surveillance' heilstaat. Tijdens het diner neemt hij maar weer een slokje uit zijn goudgerande glaasje chateau Margaux – jaargang 1976 -, leunt achterover en vraagt en passant aan één van zijn 'veiligheidsdienstknuppels' wanneer die slappeling van een Carrie Lam in Hong Kong eindelijk echte Chinese knokploegen  – met stilettomessen – gaat inzetten tegen de bevolking.

'Bouta' was natuurlijk al lang geleden door een 'rechtbankinfiltrant' ingefluisterd hoe het vonnis van de zal uitpakken. Suriname is één groot roddel- en afluistercircuit waarbij de meeste Surinamers hun handje ophouden in ruil voor informatieverstrekking. 'Wiens brood men eet, diens woord men spreekt' werkt uitstekend in Paramaribo, uit de vergaarde drugsgelden kan Bouterse medestanders bij de vleet 'kopen'. In deze zin klopt de overigens correcte opmerking van buitenlandminister Stef Blok – van vorig jaar – dat Suriname eigenlijk een 'failed state' is niet helemaal.

De Surinaamse is ingericht op grond van etnische lijnen – Afro-Surinaams, Hindoestaans en Javaans – maar die lijnen verdwijnen als 'opgesnoven coke' als het om – financiële – trouw aan Bouterse gaat. Suriname houdt zich met dit 'cliëntelisme' in stand, de Chinezen ondersteunen dit beginsel maar al te graag. Inmiddels hebbe Xi Jinping en consorten een aardige 'cocaïnevinger' in de pap in Suriname, zo is bijvoorbeeld de retail zo goed als overgenomen door 'Peking'. Bouterse heeft in de vergaderzaal van de Verenigde Naties inmiddels een nieuw bankje toegewezen gekregen. Op de lessenaar is er maar één 'stemknop' te vinden. Deze begint te flikkeren als een voorstel aan de vergadering doet. Bouterse – of één van zijn drugsambassadeurs – hoeft dan alleen nog maar te 'drukken'.

Als Desi Delano toch nog 'een beetje' in de problemen zou raken kan hij altijd nog terugvallen op de 'Atlantikwall' van Mark . Het onnavolgbare slangenmens meldde onlangs meermalen dat hij geen 'actieve herinnering' heeft dat ook maar iemand van welk ministerie dan ook hem had verteld dat er meer dan 70 burgerdoden zijn gevallen bij Nederlandse F-16 aanvallen op de Iraakse stad Hawija. De aanval vond plaats in 2015, enige 'actieve herinnering' zou je dus wel kunnen verwachten.

Maar Mark heeft zich bij voorbaat ingedekt. In de eerste plaats: kan iemand mij vertellen wat een 'actieve herinnering' nu precies inhoudt? Ik verplaats mij vanaf dit moment in het hoofd van Rutte, want juist hij kan hier met zijn volle herinnering en verstand antwoord op geven. 'Kijk, persoonlijk heb ik geen herinnering aan melding van burgerdoden, maar ik sluit niet uit dat er wel een zodanige melding heeft plaatsgevonden'. Stelt U zich de situatie voor dat de zaak in de Tweede Kamer escaleert en er een parlementaire enquêtecommissie wordt ingesteld. Stelt U zich verder de situatie voor dat een voormalige staatssecretaris en twee medewerkers van het ministerie van zich gedwongen voelen om onder ede te verklaren dat Rutte over het grote aantal Iraakse burgerdoden officieel is gebriefd.

De Atlantikwall van Rutte zou beginnen te trillen, maar valt geenszins uit elkaar. Tegen de enquêtecommissie zal Mark met uitgestreken gezicht verkaren dat dit zijn stelling over 'zijn niet-actieve herinnering' precies ondersteunt. Einde verhaal, die Mark is zo glad als een paling uit het Heegermeer. Nee, eigenlijk als een ringslang, volgens mij kan Mark het prima met Harry Potter vinden. Waarom? Die spreekt ook slangentaal. Nu nog een ander brilletje opzetten Mark!

De voormalige Sergeant sportinstructeur Bouterse – hij heeft ook gediend in Nederland – kan in het 'ultieme noodgeval' altijd terugvallen op de Atlantikwall van Mark. Maar dat onderdeel van het tik-tak spelletje – mooi verwoord weer door Bouta, nietwaar? – zal wel niet actueel worden. Desi heeft dus alle tijd om op het hondje van VVD fractievoorzitter Klaas Dijkhoff te passen. Bouta op een hondje passen? Zeker wel, Klaas vertrouwt namelijk zijn hondje niet aan Rutte toe. Het volgende horrorscenario zou namelijk dan volgens Klaas bewaarheid worden: 'als ik aan het einde van de dag bij Mark langs ga om mijn viervoetertje op te halen zal ik geen geblaf horen. De Hond? In geen velden of wegen. Commentaar Mark: ik heb geen actieve herinnering aan het feit dat ik ooit op je hond gepast heb Klaas! Kom op ouwe Brabo, dan gaan we even samen langs bij mijn vriend Jort Kelder. Hij heeft net een fles Chambertin – jaargang 2002 – geantichambreerd!

Het beste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan, is opstaan en zeggen dat ik de ziekte van Alzheimer heb. (Terry Pratchett, Engels schrijver 1948 – 2015)

PS Mark Rutte meldde op 1 december 2019 dat hij stinkend jaloers is op deze uitspraak. Op 3 december jongstleden had hij hier geen actieve herinnering meer aan……

Lees verder bij de bron: Keek op de week

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
57e8dd434355a414ea898675c6203f78083edbe25655744d762b7b 640 global warming

Nieuwe ronde in de Global Warming hoax: Aarde stevent af op een opwarming van meer dan 3 graden Celsius in het jaar 2100

global melting e1575454277805

Ze hernoemen Global Warming [opnieuw] – “Global Meltdown” ligt op tafel