in , , ,

Rutte spreekt ons vanavond om 19.00 uur toe vanuit het Torentje met ‘pijnlijke maatregelen’

53e0d0424251a914f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254794170277ddc964b 640 corona

Premier Mark Rutte houdt vanavond om 19.00 uur een toespraak vanuit het Torentje in Den Haag. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Het is de tweede keer dit jaar dat de minister-president een toespraak over de coronacrisis houdt vanuit zijn werkkamer in het Torentje.

De laatste keer was in maart, toen het coronavirus net de intrede deed in ons land.Waarschijnlijk vertelt premier Rutte ons vanavond welke nieuwe, strengere maatregelen het kabinet gaat invoeren. Vandaag overleggen ze daarover.

Zo ligt het plan op tafel om niet-essentiële winkels te sluiten.Het aantal coronabesmettingen neemt sinds begin deze maand weer toe. De afgelopen dagen zijn het er weer meer dan 9000 per dag.

De situatie rondom corona is op dit moment „ernstig”, zegt coronaminister Hugo de Jonge voorafgaand aan een spoedoverleg over mogelijke strenge maatregelen.

Volgens ingewijden is het vrijwel zeker dat ook in Nederland een groot deel van de winkels dichtgaat. Supermarkten en apotheken zouden wel openblijven.

Andere mogelijke maatregelen zijn het verlengen van de kerstvakantie zodat scholen langer dicht blijven en het sluiten van plekken als pretparken of dierentuinen.

Lees verder bij de bron: Metronieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
migranten

Het migratiebeleid is verouderd, zegt de WRR: ‘Nederland is immigratieland’

Child Vaccine Shop Baby Doctor Nurse

Nieuwe 10 jaar durende studie: Ongevaccineerde kinderen zijn veel gezonder