in , ,

Rutte(armoede bestaat niet) Cijfers, armoede, stijgende werkloosheid

sa ag 061211 armoede

Cijfers, armoede, stijgende werkloosheid, meer behoefte aan thuiszorg en andere falende systemen. Wordt wakker!

Vanmiddag op de site nujij.nl trof ik de volgende tekst aan die refereert aan de Volkskrant:

Het aantal Nederlanders dat in langdurige armoede verkeert, is door de economische crisis snel gestegen. Dit blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) naar hardnekkige armoede in Nederland.

Nederland telde in 2013 1,25 miljoen armen. Daarvan leefde bijna de helft (595 duizend mensen) minstens drie jaar onder de armoedegrens, het criterium voor langdurige armoede. Dat is bijna 4 procent van de Nederlandse bevolking. Voor de crisis (2007) waren er 850 duizend armen en lag het aantal langdurig armen op nog geen 500 duizend.

Het SCP verwacht niet dat het aantal armen ooit weer naar dat pre-crisisniveau zal dalen, de reden daarvoor is dat steeds meer mensen een flexibel contract hebben of zzp’er zijn.

Echter een simpel rekensommetje leert mij dat het veel meer mensen zijn die langdurig onder de armoede grens leven. Te weten 450.000 mensen leven van de bijstand en ruim 400.000 leven van de WW. Ofterwijl die mensen die in de WW zitten hadden een hele goede baan of het getal klopt niet. Deze gegevens zijn afkomstig van het CBS. Het betekent wel dat wanneer de mensen die nu in de WW zitten niet in staat zijn een baan te vinden de armoede in Nederland de komende tijd nog meer zal toenemen.

Frappant is het dat de 895.000 mensen in bijstand en werkloosheidsuitkering bijna hetzelfde getal opleveren als de mensen die momenteel niet in staat zijn om hun ziektekosten te betalen. Gaat er al een belletje rinkelen?

http://schrijf.land/3370/definitief-opheffen-ziektekosten-premies-en-eigen-bijdrage

Misschien wordt het hoog tijd dat de dames en heren kabinet zich eens achter de oren krabben over de hoogte van de uitkeringen? Tenzij er een reden is waarom men deze mensen graag in armoede houd.

Feit is dat het kabinet faalt in het opstellen van een plan om de werkloosheid die steeds maar toeneemt en met de huidige wetgeving die in stand gehouden of aangescherpt wordt alleen maar meer zal toenemen en voor meer armoede zal zorgen. Hetgeen betekent dat meer mensen niet in staat zijn hun rekeningen te betalen.

Want, de hoogte van de bijstandsuitkering is sinds januari gelijk voor hen met kinderen en zonder kinderen. Dat betekent weer dat je van hetzelfde bedrag moet rondkomen of je nu een gezin hebt met 1 of 4 kinderen. Toename in werkloosheid, toename in armoede, toename in schuldsaneringstrajecten en een toename in ontwrichting van gezinnen ivm het kader van de vervroegde interventiewet voor de bescherming van kinderen.

©Esther Scholten

Lees verder bij de Bron: Schrijfland

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
794170 712f54d334 lies

Rusland: Nederland liegt kiezers voor

2879707177 7300242284 politiek

Huidige politiek door de ogen van de burger