in , ,

Rutte(armoede bestaat niet) Cijfers, armoede, stijgende werkloosheid

Cijfers, armoede, stijgende werkloosheid, meer behoefte aan thuiszorg en andere falende systemen. Wordt wakker!

Vanmiddag op de site nujij.nl trof ik de volgende tekst aan die refereert aan de Volkskrant:

Het aantal Nederlanders dat in langdurige armoede verkeert, is door de economische crisis snel gestegen. Dit blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) naar hardnekkige armoede in Nederland.

Nederland telde in 2013 1,25 miljoen armen. Daarvan leefde bijna de helft (595 duizend mensen) minstens drie jaar onder de armoedegrens, het criterium voor langdurige armoede. Dat is bijna 4 procent van de Nederlandse bevolking. Voor de crisis (2007) waren er 850 duizend armen en lag het aantal langdurig armen op nog geen 500 duizend.

Het SCP verwacht niet dat het aantal armen ooit weer naar dat pre-crisisniveau zal dalen, de reden daarvoor is dat steeds meer mensen een flexibel contract hebben of zzp’er zijn.

Echter een simpel rekensommetje leert mij dat het veel meer mensen zijn die langdurig onder de armoede grens leven. Te weten 450.000 mensen leven van de en ruim 400.000 leven van de WW. Ofterwijl die mensen die in de WW zitten hadden een hele goede baan of het getal klopt niet. Deze gegevens zijn afkomstig van het CBS. Het betekent wel dat wanneer de mensen die nu in de WW zitten niet in staat zijn een baan te vinden de armoede in Nederland de komende tijd nog meer zal toenemen.

Frappant is het dat de 895.000 mensen in bijstand en werkloosheidsuitkering bijna hetzelfde getal opleveren als de mensen die momenteel niet in staat zijn om hun ziektekosten te betalen. Gaat er al een belletje rinkelen?

http://schrijf.land/3370/definitief-opheffen-ziektekosten-premies-en-eigen-bijdrage

Misschien wordt het hoog tijd dat de dames en heren zich eens achter de oren krabben over de hoogte van de uitkeringen? Tenzij er een reden is waarom men deze mensen graag in armoede houd.

Feit is dat het kabinet faalt in het opstellen van een plan om de werkloosheid die steeds maar toeneemt en met de huidige wetgeving die in stand gehouden of aangescherpt wordt alleen maar meer zal toenemen en voor meer armoede zal zorgen. Hetgeen betekent dat meer mensen niet in staat zijn hun rekeningen te betalen.

Want, de hoogte van de bijstandsuitkering is sinds januari gelijk voor hen met kinderen en zonder kinderen. Dat betekent weer dat je van hetzelfde bedrag moet rondkomen of je nu een gezin hebt met 1 of 4 kinderen. Toename in werkloosheid, toename in armoede, toename in schuldsaneringstrajecten en een toename in ontwrichting van gezinnen ivm het kader van de vervroegde interventiewet voor de bescherming van kinderen.

©Esther Scholten

Lees verder bij de Bron: Schrijfland


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Provincie Groningen is de armste provincie. Door de grote werkloosheid. Fabrieken gesloten. Werkvoorziening gesloten. Tehuizen gesloten. Na de lage WW want (onregelmatigheids) toeslagen niet meegeteld. Belanden al deze ontslagen mensen in de bijstand, misschien kan op parttime baan voor “doorzetters” maar nog steeds geen normaal maandloon dus blijven ze op bijstandsniveau hangen.

martha
5 jaren geleden

rutte kijk alleen naar zijn eigen vvd volgers verder blijft die alles ontkennen en gaan ze gewoon door met liegen en bedriegen over alles niet alleen over de armoede
en ook zijn patij fraudeerd als de beste en alles word gewoon in doofpot gedaan met hoge wachtgelden tis in en in triest dat de huidige regering zo hun macht misbruiken

Johan Hennings
5 jaren geleden

Het liegen en bedriegen neemt criminele vormen aan, deze regering gaat maar door omdat niemand in Den Haag Geert Wilders aan de macht wil zien kan dit maar gewoon gedoogt doorgaan. Rutte maakt zich overal boos om, vooral als het waarheden betreft, dan bestaan ze gewoon niet voor hem. Ik vindt alle politicussen vreselijke meedogenloze harteloze mensen. Dat er geen Dreesjes meer bestaan is echt heel erg voor de Nederlanders. Maar de grootste verraders zijn toch wel de PVDA die hebben de afgelopen jaren alles wat menselijk was compleet verloochend. Deze partij richt een waar slachtveld aan jegens de eigen bevolking.

Spookmajoor
5 jaren geleden

De Democratie is sinds 2001 opgeheven. En sinds de invoering van het huidige Economisch systeem -het ”Neoliberaal Marktsysteem “volgens de Joodse Econoom Milton Friedmam. Sinds die tijd gaat het niet alleen Economisch slecht, maar ook sociaal bij veel burgers erg slecht in Nederland. Het Marktsysteem “ lijdt altijd tot agressie, psychiatrische aandoeningen en zware criminaliteit. Waarin de Bankjongens en de Politieke Top er alleen maar voordeel bij hebben
Als je wat wilt veranderen dan moet je denken aan -wat de Gebroeders De Wit is overkomen. Die werden vermoord. Waren ook politici in die tijd. Een andere mamier van verandering is er niet
Pas daarna kan je de maatschappij hervormen

Klaas
5 jaren geleden

Laat rutten eens een jaar de loon van een ww hebben en zonder ditjes en datjes dan weet hij wat armoede is met het minimum loon dan heeft hij veel te kort wat hij nu heeft .Wat hij in de week uit geeft moeten wij anderhalf maand van leven ze zijn gewoon dikke opvreters en zien niet dat Nederland naar de bliksem gaat zover is het al ze zijn er voor hun eigen portomonee en ze denken niet meer aan ons

Esther Scholten
5 jaren geleden

Plagiaat of letterdieverij is “het overnemen van stukken, gedachten, [of] redeneringen van anderen en deze laten doorgaan voor eigen werk”.[1] Degene die plagiaat pleegt is plagiator of plagiaris. Degenen van wie het werk overgenomen is, wordt aangeduid als geplagieerde.

De schijn dat men het oogmerk heeft werk van een ander voor eigen werk door te laten gaan, neemt men weg door de bron te vermelden en door exact aan te geven wat er uit de bron is overgenomen. Vaak gaat plagiaat samen met het schenden van het auteursrecht (piraterij), maar dat is niet altijd het geval.

Esther Scholten
5 jaren geleden

mijn bron is wikepedia maar die van jullie is mijn artikel…plagiaat in NEDERLAND is strafbaar. Willen jullie dit artikel rectficeren en in het andere geval gaan we samen naar de rechtbank.

do
5 jaren geleden

gaat het nu echt om wie wat heeft geschreven of zou het wellicht belangrijker zijn om de waarheid naar buiten te brengen..
feit blijft toch dat er heel veel gedupeerden zijn die niet gewoon naar een winkel kunnen gaan om gezond of voldoende voedsel te kunnen kopen.
het is toch te triest voor woorden dat men ook oppert dat de koopkracht omhoog is gegaan terwijl de levensmiddelenbranche hun prijzen verhoogd en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

5 jaren geleden

En zo gaat het maar door…….

Hans
5 jaren geleden

“Het wordt nog veel erger !!!
.
Ga er allereerst maar van uit dat de Democratie en Rechtstaat “zoals deze feitelijk moet werken – op termijn buiten werking stellen. De Geldhoeren met hun asociale beleid moet je terug dringen -nu het nog kan. Dadelijk bestaan er ook geen winkels meer – ook alle overige zaken gaat dan automatisch -en via internet. Een vreemde toekomst staat u te wachten “zonder enig menselijk contact -en zonder contracten. Werknemers worden zoveel mogelijk weg bezuinigd onder de drogredenring “CRISIS”. Crisis is dus Onzin, Werk je deze geldhoeren tegen “dan sluit men jou van alles af”. De geldhoeren wil niet dat je samenwerkt. Samen maakt immers sterk. En samen daar zijn de machthebbers bang voor Zo lang het kan de ratten Saboteren -en zand in de wielen [systeem] strooien. De bewakers buiten bedrijf stellen. Als je deze ratten terug wilt dringen begin dan hun elektronische systemen en computer infrastructuur te vernietigen. Dadelijk kunt u alleen nog via een Robot communiceren met een reeds vast staande “standaard” uitslag. Dan is elke burger per definitie Kafka. En dus slaaf.

Paul
Antwoord aan  Hans
5 jaren geleden

De Burger wordt nog een tijde aan het lijntje gehouden.
Daar is nog wat geld voor . maar daarna

Cor
5 jaren geleden
5 jaren geleden

Salarissen per maand van kamerleden, € 7.703,12 bruto, na zelfgenomen ontslag € 6.162,49 zijnde wachtgeld, de gewone burger GEEN STUIVER,
Salaris van een staatssecretaris per maand € 10.500,- na genomen ontslag € 8.400,- bruto aan wachtgeld, de gewone burger GEEN STUIVER, Salaris van een minister € 15.500,- na genomen ontslag 12.400.- bruto aan wachtgeld allen voor de tijd van 2 jaren, de gewone burger GEEN STUIVER, voor politici gelden dan ook nog de volgende “vergoedingen” 80% van hun 100% salaris daarna volgen 3 jaar wachtgeld met een hoogte van “slechts” 70% terwijl de gewone burger “recht” heeft op geen stuiver, vooral de Nederlandse regering maakt grof gebruik van deze wachtgelden, in 2014 werden er voor € 11.000.000.- aan wachtgelden uitgekeerd aan afgetreden politici en dan kunnen deze ook nog eens rekenen op een goed betaalde baan in het bedrijfsleven, of ze ervoor geschikt zijn is punt 87 en maakt niets uit pluis er zelf de lijst maar eens na en kijk eens naar oud minister Zalm en Kok of Wiegel, nee, oud politici bijten zich onder elkaar niet, ze lachen de bevolking uit en plukken nog meer, over criminelen gesproken, luisteren naar het volk,…………………………vergeet het maar, vooral als ze hun zakken nog meer kunnen vullen ten koste van “hun onderdanen”, ik vraag me overigens af wanneer het afgelopen is met “vrije meningsuiting” als Rutte en de “zijnen” al te veel door bv. kamerleden worden aangevallen op hun vele missers en beslissingen die de Nederlandse bevolking nu al enige honderden miljarden hebben gekost en nog zullen kosten, onze pensioenen kunnen niet omhoog terwijl deze al langer als 10 jaar “bevroren” zijn, indexeren is geen optie volgens “onze politici” en aan hun “integere” mening mag niet worden getornd, de Nederlandse bevolking word door dit kabinet voorgelogen en bedrogen, ministers die “bezijden” de waarheid dingen verkondigen mogen op hun post blijven zitten, staatssecrarissen die liegen en bedriegen idem, een kamerlid (D66) die in het buitenland betaald gaat “flyeren” word met een riant wachtgeld dus gewoon doorbetaald, Landen waarvan een premier weet dat het bodemloze putten zijn worden door ons dure belastinggeld “geholpen”, banken die door eigen schuld in een crisis komen worden met belastinggeld “gered” en hun besturen met een gouden handdruk naar huis gestuurd, directieleden van ziekenfondsen krijgen enige tonnen aan salarisverhogingen die met bezuinigingen in de zorg worden betaald, en over andere wanprestatie´s van onze regering verdwijnen in de grote doofpot die VVD en PvdA en nog enkele “meelopende” partijen heet.
Armoede bestaat in Nederland niet zegt de voorzitter van het “beste kabinet sedert WOII” terwijl er 1.25 miljoen Nederlander er midden in zitten, daklozen toegenomen tijdens deze kabinetsperiode, ouderen die in hun eigen uitwerpselen moeten blijven liggen omdat één staatssecretaris het niet nodig acht deze mensen een fatsoenlijk bestaan te geven in bejaardentehuizen of verpleegtehuizen, werklozen toegenomen sedert dit kabinet, bedrijfssluitingen met “slechts” 29% jaarlijks toegenomen tijdens dit kabinet, alleen al in 2015 meer dan 45.000 mensen ontslagen bij banken en andere dienstverlenende bedrijven, MAAR VOLGENS RUTTE GAAT HET GOED MET NEDERLAND, deze man moet of zijn hersens (al dan niet aanwezig) laten onderzoeken of eens zijn roze brilglazen wisselen, de beste oplossing voor Nederland ; uittreden uit de EU, en de miljarden die daardoor gespaard worden uitgeven aan eigen volk en niet naar landen waar absoluut geen enkele eer te behalen valt, geen Turkije in de EU, het is immers voor 99% midden oosten en cultureel helemaal niet passend in Europa, net als Isra-él niet tot Europa behoort al doet het Euro-songfestival anders vermoeden, landen die cultureel anders zijn als de EU horen hier niet in thuis, mensen uit deze landen die zich niet willen aanpassen aan onze cultuur of gewoontes wegblijven aub, evenals mensen die ons hun geloof willen opdringen met geweld wegblijven, imams die geweld prediken weg, of uitgezet dienen te worden zonder pardon, en tot slot regeringen kunnen afzetten als deze de wil of wens van het volksmerendeel niet wensen toe te passen maar hun eigen zin willen doorzetten ook als ze zelfs weten dat dit ten koste van volk en vaderland gaat.

Peter
Antwoord aan  John
4 jaren geleden

John , prachtig betoog, helemaal mee eens !!!

Frank
5 jaren geleden

En tot slot heeft Maek Ratte Turkije ‘vandaag ook nog kwaad gekregen. Turkije heeft afgehaakt -en wij krijgen nu nog meer vluchtelingen op ons dak. Oorzaak oorlog in Syrie was het gewroet van de USA – 5 jaar terug, waardoor er een burgerootlog in Syrie werd aangestoken. Ik denk dat Soros hier ook aan mee betaald heeft. Met Geld kan je immers alles en iedereen omkopen.

H.Groote
4 jaren geleden

Volgens Rutte het kabinet en bijna alle Kamerleden is er geen armoede in Nederland. Waarom dan voedselbanken en huurtoeslag. En geen hulp en zorg voor ouderen en zieken met minimum inkomen? En nog stiekem bezuinigen op huurtoeslag geen geschikte en/of aangepaste woning tot de huurgrens van € 710
maar “toewijzing op inkomen”. Dat betekend dat iemand een inkomen van € 21.000 moet hebben voor woning energie zuinig gelijkvloers € 645 huur. Verboden voor AOWers want maar € 14.000 per jaar nieuwe woning gereed 1 maart 2016 in november 2015 toewijzing en weer ingetrokken 16 december 2015 door ” interne” maatregel voor woningcorporaties door minister Blok. Deze mensen zitten nu gevangen in ongeschikt huis met hogere huur want commerciële verhuurder met hogere huurtoeslag dan bij woning van € 645 maar wel hogere energie kosten door niet geïsoleerd huis! Een gevangenis want langer zelfstandig blijven wonen zonder adequate hulp en zorg vanwege de hebzuchtige gemeenten die de kas van Algemene Middelen willen aanvullen.

nn
4 jaren geleden

Rutte de Landverrader/ Rutte – wat ben jij een God verdommense Hitler vriend-
Rutte – Op Kankkeren met deze gore Nazi crimineel

Rusland: Nederland liegt kiezers voor

Huidige politiek door de ogen van de burger