in , ,

Sarina doodziek na hpv-vaccinatie: ‘Ik stelde me niet aan’

6792819478 ce19ec1b85 HPV

Kunnen meisjes ziek worden van het hpv-vaccin? Het Nederlands Bijwerkingencentrum kan het niet met zekerheid zeggen. De 17-jarige scholiere Sarina uit Heemstede denkt van wel: ze werd naar eigen zeggen doodziek van de prik die haar moet beschermen tegen baarmoederhalskanker. Maanden lag ze op bed met vage klachten.

Net zoals veel van haar leeftijdsgenoten haalde ook Sarina op 12-jarige leeftijd het vaccin tegen baarmoederhalskanker. Haar moeder Natasja zag daar geen enkel bezwaar in. De rijksoverheid had haar de inenting van haar dochter immers aanbevolen in een foldertje. Het hpv-vaccin zou volstrekt veilig zijn. En welke moeder wil haar kind nou niet beschermen tegen een dodelijke ziekte?

Algehele malaise

Maar voor Sarina begonnen de klachten al snel. Anderhalf uur na de prik voelde ze zich ineens ‘niet zo lekker’. En wat begon met weinig alarmerende klachten zoals vermoeidheid, werd steeds serieuzer. “Uiteindelijk lag ze alleen nog maar als een dweil op de bank te hoesten met verder klachten van vermoeidheid en hoofdpijn”, herinnert Natasja zich. “Echt algehele malaise.”

Hun huisarts stelde moeder en dochter gerust: dergelijke klachten doen zich na vaccinatie weleens voor en duren nooit langer dan 3 à 4 dagen. Maar het duurde wél langer. Veel langer zelfs. Sarina kwam talloze malen bij de huisarts, in ziekenhuizen, privéklinieken en werd behandeld door homeopaten.

Lees verder bij de Bron: RTL Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
MI CA882 JPMEXI F 20140121172559

De schakel tussen ISIS en de CIA

ves 700x379

Beruchte miljardair George Soros wakkert vluchtelingencrisis in EU doelbewust aan