in

Beruchte miljardair George Soros wakkert vluchtelingencrisis in EU doelbewust aan

ves

De beruchte Amerikaanse zakenmagnaat George Soros doet er alles aan om de vluchtelingenstroom naar Europa te laten groeien. Hij moedigt asielzoekers aan om naar het continent te reizen en roept de Europese leiders op er veel geld voor uit te trekken. Dat schrijft de Amerikaans-Duitse historicus en risicoadviseur F. William Engdahl voor New Eastern Outlook.

Soros verschuift het Amerikaanse avonturisme van het Midden-Oosten naar Europa, met name naar Duitsland, aldus Engdahl. “Sinds John D. Rockefeller werd geadviseerd om zijn fortuin te beschermen door een filantropische stichting op te richten, worden stichtingen op grote schaal door Amerikaanse oligarchen gebruikt om hun duistere praktijken te verbergen,” schrijft hij. “Ze doen ondertussen net alsof ze zich inzetten voor de mensheid.”

George Soros, een groot voorstander van ‘democratische idealen’, is geen uitzondering op de regel. De beruchte magnaat heeft een netwerk van stichtingen opgezet dat verantwoordelijk is voor een reeks regimeveranderingen in Oost-Europa en oud-Sovjetrepublieken.

Olie op het vuur

“Zijn stichtingen verspreiden propaganda die de Brits-Amerikaanse oorlogsagenda dient,” benadrukt Engdahl. “Die is erop gericht Syrië te destabiliseren, zoals ze dat drie jaar geleden in Libië hebben gedaan.”

Het lijkt erop dat Soros er alles aan doet om de vluchtelingencrisis in de EU te verergeren. De beruchte filantroop roept Europese leiders op ieder jaar ongeveer één miljoen vluchtelingen te accepteren terwijl hij de wanhopige asielzoekers tegelijkertijd aanmoedigt om naar Europa te vluchten.

Het netwerk van Soros gooit meer olie op het vuur in Syrië door antiregeringspropaganda te verspreiden en de Syrische president Bashar al-Assad te demoniseren. Zijn organisaties zijn ook voorstander van een no-flyzone in Syrië. Dergelijke no-flyzones zijn in 1991 en in 2012 in respectievelijk Irak en Libië ingesteld om ‘die landen terug naar de steentijd te bombarderen’, merkt Engdahl op.

Avaaz

Eén van de belangrijkste voorstanders van een Brits-Amerikaanse no-flyzone is Avaaz, een oprichtingspartner van de Open Society van Soros. Andere door Soros gefinancierde ngo’s die betrokken zijn bij de propaganda-oorlog tegen Bashar al-Assad zijn Amnesty International en Human Rights Watch, aldus de historicus.

“De oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne zijn het gevolg van een doctrine die in 1992 is bedacht door de Amerikaanse oud-minister van Defensie Paul Wolfowitz, de beruchte Wolfowitz-doctrine die preventieve oorlogen rechtvaardigt tegen ieder land dat een bedreiging vormt voor supermacht Amerika,” legt Engdahl uit.

Soros is onderdeel van die preventieve oorlogsmachine, besluit hij.

Lees verder bij de Bron: Time2Wakeup!

Verscheidene politici van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN)beschuldigen Soros ervan deel uit te maken van een complot dat doelbewust hun economieën kapot heeft gemaakt. Mahathir bin Mohamad, voormalig premier van Maleisië, beschuldigt Soros ervan de economie van zijn land vernietigd te hebben door middel van grootschalige valuta speculatie. Dit is precies dezelfde strategie die de miljardair toepaste begin jaren 90 in Londen.

Soros is niet vies van hypocrisie. Zo bekritiseert hij financieel speculeren omdat dit de economische ontwikkeling in derdewereldlanden tegen zou houden. Vreemd genoeg is dit precies de wijze waarop Soros te werk gaat. Ook was hij een fervent tegenstander van de voormalige Amerikaanse president George W. Bush en zijn beleid. Desalniettemin kocht Soros in 2007 een groot aantal aandelen van het Amerikaanse bedrijf Halliburton, dat enorm geprofiteerd heeft van de oorlog in Irak.

Linkse suikeroom
Soros steunt vele honderden linkse en progressieve organisaties. Er worden letterlijk miljarden dollars in diverse organisaties gepompt om overal ter wereld de progressieve sprookjeswereld in stand te houden.  Omdat het onmogelijk is ze allemaal te behandelen, volgt hieronder een kort overzicht.

– National Council of La Raza: Een belangenorganisatie voor Amerikanen van Latijns-Amerikaanse afkomst. La Raza, dat ‘het ras’ betekent, strijdt voor het opengooien van de grenzen, amnestie voor illegale immigranten en minder deportaties van illegale- of criminele migranten.

– The Huffington Post: Een invloedrijke linkse krant.

– National Organization for Women: Een feministische organisatie die tevens opkomt voor de rechten van minderheden, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

– Barack Obama: Soros heeft Obama gesteund ten tijde van zijn verkiezing als senator evenals president met de maximaal toegestane financiering.

Eind 2014 vonden er grootschalige rellen plaats in de Amerikaanse stad Ferguson, nadat de blanke agent Darren Wilson de zwarte man Michael Brown doodschoot tijdens een worsteling. Hoewel de protesten aanvankelijk spontaan leken, bleek dit achteraf toch niet zo te zijn. Zo zouden organisatiesgefinancierd door Soros massa’s mensen op de been gebracht hebben. Bovendien werden de protesten gesteund door een landelijke (online) media campagne, op touw gezet door de miljardair. Soros gaf aan hiermee burgerlijke ongehoorzaamheid te willen aanmoedigen.

Onruststoker
De multimiljardair heeft ook een rol gespeeld bij allerlei bedenkelijke campagnes buiten de VS:

– De Bulldozer Revolutie: In het jaar 2000 financierde Soros een volksopstand waarbij de voormalig Joegoslavische president Slobodan Milosevic werd afgezet. Dit maakte deel uit van de lastercampagne tegen Servië.

– De Rozenrevolutie: In 2003 financierde Soros wederom grootschalige volksopstanden, dit keer in Georgië. Hierbij werd president Eduard Shevardnadze afgezet. Het verhaal gaat dat Shevardnadze uit de gratie was geraakt. Vervolgens werd de pro-Westerse Mikhail Saakashvili geïnstalleerd. Sakaashvili lokte op zijn beurt weer een oorlog uit met Rusland in 2008.

– Turkije: Soros maakt zich al sinds 2003 sterk voor een Turks EU-lidmaatschap. Ook steunt hij de AKP, de partij van Erdogan.

Op 2 juni 2014 verklaarde Soros dat hij medeverantwoordelijk is voor het omverwerpen van de regering van Viktor Yanukovich in Oekraïne. Veel van de demonstranten tijdens de zogenaamde Euromaidan maakten deel uit van NGO’s die gefinancierd worden door de miljardair. Ook onderhoudt Soros banden met de nieuwe Oekraïense president Petro Poroshenko.

George Soros is een gevaarlijk individu. Het is duidelijk dat de multimiljardair connecties heeft binnen de hoogste kringen van de wereldpolitiek. Soros gebruikt zijn fortuin om de wereld om te vormen naar progressief model. Landen die tegenstribbelen kunnen rekenen op grootschalige demonstraties, een aanval op hun economie of in het ergste geval een machtsovername.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6792819478 ce19ec1b85 HPV

Sarina doodziek na hpv-vaccinatie: ‘Ik stelde me niet aan’

18579515606 129d184319 Koenders

Ministerie Buitenlandse Zaken ondersteunt met miljoenen terrorisme in Syrië