in ,

Scheepvaart blijkt veel vervuilender dan gedacht

29775958327 d1431d6a46 scheepvaart

Scheepvaart is een grote uitstoter van CO2. Uit nieuwe data blijkt dat het gat tussen de geschatte en werkelijke uitstoot groot is.

Een vergelijking. Alle schepen die van en naar Nederland varen, stoten samen meer broeikasgas CO2 uit dan alle auto’s op de Nederlandse wegen bij elkaar.

Nog een vergelijking: de 362 containerschepen van de Italiaanse rederij Mediterranean Shipping Company (MSC) stoten met hun reizen van en naar Europa net zoveel CO2 uit als een Duitse kolencentrale, of als alle vliegtuigen van Ryanair bij elkaar.

En deze: als je de CO2-uitstoot van alle schepen die van en naar Europa varen bij elkaar optelt, kom je uit op 139 megaton. Dat ligt tussen de totale uitstoot van Nederland (161 megaton) en België (116) in.

De gegevens komen uit een gloednieuwe Europese database, die de uitstoot van scheepvaart van, naar en binnen Europa registreert. Op basis van deze EU-gegevens publiceerde Transport & Environment maandag een rapport, waarmee de groene Brusselse lobbygroep wederom pleit ….

Lees verder bij de bron: NRC

Photo by kees torn cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
krom 1572615191

Openbaar Ministerie registreert overtredingen krakende illegalen ‘We are here’ niet

25331780595 301d3aaaf3 koud

Koudste start van Australische zomer ooit & wist u dit over de Groenlandse ijskap?