in ,

Scheepvaart blijkt veel vervuilender dan gedacht

Scheepvaart is een grote uitstoter van CO2. Uit nieuwe data blijkt dat het gat tussen de geschatte en werkelijke uitstoot groot is.

Een vergelijking. Alle schepen die van en naar varen, stoten samen meer broeikasgas CO2 uit dan alle auto’s op de Nederlandse wegen bij elkaar.

Nog een vergelijking: de 362 containerschepen van de Italiaanse rederij Mediterranean Shipping Company (MSC) stoten met hun reizen van en naar net zoveel CO2 uit als een Duitse kolencentrale, of als alle vliegtuigen van Ryanair bij elkaar.

En deze: als je de CO2-uitstoot van alle schepen die van en naar Europa varen bij elkaar optelt, kom je uit op 139 megaton. Dat ligt tussen de totale uitstoot van Nederland (161 megaton) en België (116) in.

De gegevens komen uit een gloednieuwe Europese database, die de uitstoot van scheepvaart van, naar en binnen Europa registreert. Op basis van deze -gegevens publiceerde Transport & Environment maandag een rapport, waarmee de groene Brusselse lobbygroep wederom pleit ….

Lees verder bij de bron: NRC

Photo by kees torn


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Ach, wat maakt het uit. Dit is met goedkeuring van de criminele Haagse en Eu graaiers.

CO2 verhaal is een hoax
1 jaar geleden

Hoe lang duurt de gekte nog om CO2 als vervuiling te zien. CO2 is een volmaakt onschuldig gas dat in zeer kleine hoeveelheden in de lucht voorkomt namelijk 350 ppm of 0.035 %.
Verbranding van fossiele brandstof in motoren geeft uitlaatgas dat bestaat uit CO2 + H2O. Beide gassen zijn volmaakt onschuldig.
Planten hebben CO2 nodig voor hun groei. Geen CO2 dan ook geen planten !!!! Dat er zo weinig CO2 in lucht zit betekent dat planten praktisch alle CO2 uit de lucht halen. Planten zetten die CO2 om naar koolstof en zuurstof en dat laatste geven ze terug aan de lucht. De koolstof houdt de plant zelf voor zijn groei.
Het argument dat CO2 opwarming van de aarde zou veroorzaken is echt een leugen en dat geeft NASA inmiddels ook toe.
Die hele CO2 geschiedenis is een hoax die nu al veel en veel te lang duurt met zelfs een Parijs accoord.
Als er al klimaat veranderingen zijn dan zijn die niet door CO2 maar bijvoorbeeld door veranderingen in zonneactiviteit.

Overigens zijn er geen mogelijkheden de efficiency van deze grote dieselmotoren van tankers en zeer grote vrachtschepen te verhogen omdat al het mogelijke is gedaan de efficiency zo hoog mogelijk te laten zijn.

Gh van peet
1 jaar geleden

Vervuiling van zeeschepen…. SO2 alleen. Ze varen gedeeltelijk op ongeraffineerde olie. Daar zit de zwavel nog in. Maar ja, de Etna gooit er nog meer uit…
415 ppm CO2 nu, maar met 2000ppm heb je zelfs nog geen last. Wel betere oogsten!

scherpschutter1943
1 jaar geleden

Nederland maak je niet druk. China heeft 191 kolencentrales in aanbouw, dat is nog eens andere koek dan die 0,000003 procent co2 reductie waar wij onder leiding van de crimineel rutte, ons geld naar weggooien.

Openbaar Ministerie registreert overtredingen krakende illegalen ‘We are here’ niet

Koudste start van Australische zomer ooit & wist u dit over de Groenlandse ijskap?