in , ,

Scheveningen is proeftuin voor experimenten met 5G-netwerk

pixundfertig / Pixabay

De Noordboulevard en het Zwarte Pad op Scheveningen worden gebruikt voor experimenten met het nieuwe supersnelle -netwerk.

Dat vertelde de Haagse wethouder Saskia Bruines (D66) in het politieke radioprogramma Spuigasten op FM.

Den Haag wil het netwerk gebruiken voor haar Smart City-strategie. Dit houdt in dat de gemeente vaker ICT inzet om de kwaliteit van leven in de stad te verbeteren.

Zo zijn er lantaarnpalen op Scheveningen uitgerust met een bewegingssensor en beveiligingscamera's.

Tijdens de proeven kan het 5G-netwerk bijvoorbeeld helpen bij het detecteren van lege parkeerplaatsen om zo te voorkomen dat automobilisten rondjes blijven rijden bij het zoeken naar een plek, het signaleren van geluidsoverlast of bezoekersstromen tijdens grote evenementen sturen door middel van licht en geluid.

De experimenten op Scheveningen met 5G worden georganiseerd vanuit het Living Lab Scheveningen, een 5G-lab. De pilots worden uitgevoerd door de gemeente in samenwerking met T-Mobile.

Den Haag is de eerste stad in die het 5G-netwerk mag gebruiken voor deze experimenten. Het leidde in september vorig jaar tot een protestactie in de stad van mensen ….

Lees verder bij de bron: Omroep West


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Waar blijft het geld? EU steunt Balkanlanden in wachtkamer met miljarden euro’s

Het gaat maar door: Ministerie van Binnenlandse Zaken hield kritisch inspectierapport tegen