in

Scheveningse vreugdevuur maakt weer eens pijnlijk duidelijk hoe de overheidsdiensten keer op keer er een potje van maken

geralt / Pixabay

Scheveningen maakte met het vreugdevuur maar weer eens pijnlijk duidelijk hoe de overheidsdiensten en keer op keer een potje van maken door vooral naar elkaar te wijzen in plaats van verantwoordelijkheid te nemen.

De politie trad niet op toen men zag dat de stapel pallets véél hoger was dan afgesproken, die wees naar de gemeente. De brandweer stelde dat de politie wél had moeten ingrijpen.

Nu blijkt ook nog eens dat de gemeente helemaal geen evenementenvergunning heeft afgegeven, maar alleen op basis van afspraken werkt.

Dit is niet uniek voor zulke situaties, overheidsdiensten zijn ergens de regie kwijtgeraakt. Er zijn kennelijk zoveel regels en bureaucratische maatregelen opgesteld dat voor de diensten zelf onduidelijk is geworden wie nou écht verantwoordelijk is.

Het is zelfs al zo erg dat er een heel onderzoek voor nodig is, in het geval van Scheveningen, om te kijken wie nou precies wat met wie heeft afgesproken en bij wie de fout en de verantwoordelijkheid ligt.

Lees ook eens verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Explosieve groei van 27% als we het over autobranden hebben, alleen in 2018 maar liefst 5574 autobranden

De Smartphone heeft mensen afhankelijk gemaakt… en dommer