in ,

Schokkend: Honderden Ierse meisjes hebben medische hulp nodig na HPV-vaccin

Bijna 650 Ierse meisjes hadden medische hulp nodig nadat ze het HPV- tegen hadden gekregen. Dat blijkt uit gegevens die zijn verzameld door de Ierse medicijnwaakhond HPRA.

De waakhond heeft naar eigen zeggen 1099 meldingen van negatieve van het vaccin binnengekregen, schrijft The Irish Times.

In 59 procent van de gevallen hadden de patiënten medische hulp nodig. Ze moesten worden onderzocht door hun huisarts of een behandeling ondergaan.

Bewijs

Toch weigert de waakhond te erkennen dat er bewijs is voor een causaal verband. Dat terwijl bijvoorbeeld de Japanse niet langer adviseert om het vaccin te halen.

Sinds 2010 zijn in meer dan 230.000 meisjes ingeënt tegen baarmoederhalskanker. Daar sterven elk jaar 90 mensen aan de aandoening.

Het aantal meisjes dat het vaccin haalt is gekelderd nadat een aantal groepen zich er kritisch over hadden uitgesproken.

Flauwvallen

Eén van de meest voorkomende bijwerkingen na de is flauwvallen. Daarnaast kregen de meisjes last van maag-darmklachten, een slap gevoel, hoofdpijn en duizeligheid.

Ook waren er gevallen waarbij de patiënten huiduitslag en netelroos kregen.

Samenspannen

Bij de Europese medicijnwaakhond EMA zijn inmiddels al 12.321 meldingen van negatieve bijwerkingen van het vaccin binnengekomen.

Er wordt geclaimd dat de Ierse autoriteiten en de meeste Ierse media samenspannen om deze effecten te verbergen en de schade die is toegebracht aan de 650 meisjes te bagatelliseren.

[The Liberal]

Lees verder bij de Bron: Spannen de overheid en media samen?


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Is het einde van de Amerikaanse hegemonie (en petrodollar) in zicht?

Gratis boek: “Gas uit Groningen, vijf jaar na de aardbeving bij Huizinge”