in , , ,

Smokkelboten voor de Roemeense kust: een nieuwe “vluchtelingen” route via de Zwarte Zee?

En weer een nieuwe ontwikkeling aan het Europese “vluchtelingen”front: Roemeense grenswachten hebben in de Zwarte Zee een boot met 68 “vluchtelingen” uit ë en Irak opgepakt.

Het is al het tweede incident binnen acht dagen – nu vragen de autoriteiten en de veiligheidsinstanties zich af of er een nieuwe route voor illegalen naar de EU ontstaat, deze keer via de Zwarte Zee.

De vissersboot, met aan boord ook twee Turkse mensensmokkelaars, werd naar de haven van Mangalia in het zuidoosten van gebracht.

Roemenië maakt geen deel uit van de “Schengen”-zone. Tot nu toe waren er maar weinig mensen naar het land gevlucht. Maar al op 13 augustus werd er in de Zwarte Zee voor de Roemeense kust een boot met 69 “” uit Irak opgebracht. De beide mensensmokkelaars, een Bulgaar en een Cyprioot, kwamen in verzekerde bewaring.

Roemenië vreest dat de Zwarte Zee in verband met de toenemende moeilijkheden op de Middellandse Zeeroute wel eens een alternatieve route voor “vluchtelingen” zou kunnen worden.

Het land is een van de armste van de EU, wil echter wel deelnemen aan de herverdelingspolitiek van Brussel. Nog deze maand had Boekarest de opname van bijna 2000 “vluchtelingen” uit en Italië toegezegd.

Bron:
http://zuerst.de

Lees verder bij de Bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Doofpot aanrijding Amsterdams stationsplein gaat verder open

Ook in Finland: Duizenden “asielzoekers” ondergedoken/spoorloos