in ,

Spontane protesten tegen lockdown in Italië: Politici spreken over oorlog

31328648792 b5298617b1 sheeple

In Napels, Italië, demonstreerden honderden mensen tegen de nieuwe lockdown van de regio. Eerder die dag kondigde de president van de regio Campania, Vincenzo De Luca, de nieuwe lockdown aan. Het protest ontstond spontaan via het internet.

Italiaanse politici hebben het al over “stadsoorlog” en kondigden aan dat ze actie zouden ondernemen tegen “criminele groepen”.

Het protest tegen de lockdown werd op social media opgeroepen in de vorm van een “flashmob”. Een flashmob is een spontane bijeenkomst die via internetkanalen wordt opgeroepen. De foto’s van de demonstratie tonen vooral jonge Napolitanen die de straat opgingen om zich te verzetten tegen de afsluiting.

Ze hebben genoeg van de beperking van hun vrijheid. De Italiaanse politiek toont hier weinig begrip voor. Ze zien de protesten als het werk van criminelen en hebben het zelfs over oorlog.

Spontaan georganiseerd via social media

Na de eerste pogingen van de politie om het protest te stoppen, verplaatsten de jongeren het protest spontaan naar andere delen van de stad en vervolgden de demonstraties. Ze gebruikten hiervoor social media. Sommige van de protesten waren gewelddadig.

Met vuurwerk en rookbommen, en enkele demonstranten vielen de politie aan. De politie moest worden toegerust met oproeruitrusting.

Guerrillaoorlog

Vice-minister van Binnenlandse Zaken …..

Lees verder bij de bron: Frontnieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2016 11 19 13 49 58.eu20asielunie

Migranten komen naar Italië om te bevallen: “Hier is alles gratis”

supermarkt 1561039171

U wordt massaal genept, onderzoek: prijzen op supermarktschap kloppen vaak niet