in

Migranten komen naar Italië om te bevallen: “Hier is alles gratis”

Naar om te bevallen. Het royale Italiaanse gezondheidsstelsel biedt deze garantie voor buitenlandse vrouwen. Concreet gaat het om een soort snel weerzien met de echtgenoten, die normaal gesproken in Italië werken.

Een weerzien, dat een paar weken duurt, net genoeg tijd om aanspraak te maken op de medische diensten, voordat ze naar hun land van herkomst, meestal naar , terugkeren.

In Italië zijn 20% van de bevallende vrouwen niet-Italiaanse moeders. In het noorden van Midden-Italië bedraagt dit percentage 25%, in Lombardije 30%. De buitenlandse moeders zijn in 25% van de gevallen Afrikaanse vrouwen.

In veel gevallen gaat het daarbij om niet in Italië gevestigde vrouwen, maar om “geboortetoeristen”: dankzij de Stp-kaart (Straniero temporaneamente presente = buitenlander die zich tijdelijk in Italië ophoudt), die aan buitenlanders – ook aan illegale immigranten – het recht op welke vorm van medische behandeling geeft, dringend of niet, levensreddend of routinematig, met gegarandeerde anonimiteit.

Tot de medische verrichtingen, die ook gegarandeerd worden aan buitenlandse staatsburgers die niet staan ingeschreven in het Italiaanse gezondheidssysteem, behoren ook die verrichtingen die nadrukkelijk voorzien in de bescherming van zwangerschap en moederschap.

De directrice van de gynaecologische afdeling van een belangrijk in Milaan bevestigt hetgeen in de praktijk gebeurt: de vrouwen, die bevallen, komen meestal vlak voor de blije gebeurtenis, vaak in begeleiding van hun man, en laten meestal geen papieren zien, maar verzoeken tot de geboorte verzorgd te worden.

De Italiaanse arts moet hen nu helpen door binnen enkele dagen allerlei onderzoeken te doen, een plek voor hen te vinden en uiteraard probeert complicaties of problemen te vermijden, ook in de context waarin het ontbreekt aan objectieve diagnoses en de anamnese moeilijk is, omdat de vrouwen over het algemeen geen woord Italiaans spreken (het personeel maakt gebruik van een telefoonvertaler om met hen te praten).

In veel Afrikaanse landen is de bevalling in het ziekenhuis een luxe, die betaald moet worden. Als er open grenzen zijn, is het logisch dat de mensen de plek kiezen waar ze niets hoeven betalen en waar de beste artsen zijn.

Het zijn niet alleen maat de bevallende vrouwen. Italië staat ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Operatie Zebra Sword van start in Nederland

Spontane protesten tegen lockdown in Italië: Politici spreken over oorlog