in , , ,

Staatsomroep BBC mag met detectiebusjes wifi-netwerken monitoren om zwartkijkers te betrappen

7448591936 1df34e96f0 Orwell 1984 e1440587673865

De BBC mag via speciale busjes de wifi-netwerken van mensen monitoren om zo zwartkijkers te betrappen, zo meldt de Daily Telegraph. Vanaf 1 september is het verplicht voor mensen die BBC-programma’s via de iPlayer-dienst van de omroep terugkijken om hiervoor te betalen en volgens de krant gaat de BBC mogelijk de wifi-netwerken van mensen monitoren om zwartkijkers te betrappen die zonder licentie van de dienst gebruikmaken.

Het bestaan van de strategie staat vermeld in een rapport van de Britse Rekenkamer dat laat zien dat de BBC een techniek heeft ontwikkeld om mensen te volgen die televisie op laptops, tablets en smartphones kijken.

De Britse Rekenkamer stelt dat de BBC in staat is om via de detectiebusjes vast te stellen of er op een apparaat televisie wordt gekeken, net als het kan detecteren of iemand televisie op een tv kijkt. De BBC zou hiervan zelfs een demonstratie hebben gegeven, aldus het rapport.

Op dit moment moet ervoor het live kijken of terugkijken van progamma’s 145 pond worden betaald. Vanaf 1 september geldt dit kijkgeld ook voor mensen die alleen de iPlayer-website gebruiken om uitzendingen terug te kijken.

De BBC mag volgens de wet zwartkijkers opsporen. Details over de exacte werkwijze worden niet gegeven. De omroep laat weten dat de inspecteurs niet het andere surfgedrag van kijkers kunnen monitoren.

Ook zegt de BBC niet naar de ip-adressen te kijken die op de iPlayer-website zijn ingelogd om zo zwartkijkers te vinden. Waarschijnlijk wordt ervan packet sniffing gebruik gemaakt, waarbij het netwerkverkeer wordt geanalyseerd.

Mensenrechtenorganisatie Privacy International maakt zich zorgen over de ontwikkeling en noemt het griezelig en zorgwekkend.

Lees verder via Bron: PrivacyNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
eb35b20b21f21c3e81584d04ee44408be273e5d51cb7194393f8 640 tank

WTF: Duitsland gaat Tanks bouwen voor Erdogan!

428464603 41b8cb5c0c vaccins1

Ondertussen in Australië: Vaccineren of dokken