in , ,

Strijd is gestreden: Polen buigt voor EU over rechterlijke macht

Capri23auto / Pixabay

Na felle kritiek uit de EU lijkt Polen de omstreden hervorming van het Poolse hooggerechtshof toch maar op te geven. De regerende partij van Recht en Rechtvaardigheid (PiS) zou de kwestie niet verder op de spits willen drijven.

Ze heeft woensdag een voorstel gepubliceerd dat de hervorming vrijwel teniet doet. Het past volgens de PiS de wetgeving aan om die in overeenstemming te brengen met een uitspraak van het Europese hof.

Dat buigt zich over de hervormingen in de Poolse rechterlijke macht en had geëist dat met pensioen gestuurde opperrechters weer aan de slag gaan.

De opperrechters die als gevolg van de hervormingen met pensioen zijn, kunnen volgens het PiS-voorstel weer aan de slag. Het gaat om ongeveer een derde van de twintig opperrechters. Officieel blijven die magistraten weliswaar gepensioneerd, maar ze kunnen weer aan het werk.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Boris Johnson (Br)exit? Maar wie is hij eigenlijk en wat is zijn achtergrond?

EU wil ons land verder slopen, na één dag werken meteen recht op Nederlandse ww uitkering