in , , , ,

EU wil ons land verder slopen, na één dag werken meteen recht op Nederlandse ww uitkering

Werknemers uit andere EU-lidstaten moeten al na één dag werken in Nederland recht hebben op een werkloosheidsuitkering op basis van hun in een ander EU-land opgebouwd arbeidsverleden.

Deze commissie stemde dinsdag over een rapport voor de coördinatie van sociale zekerheidssystemen. Hierin worden de regels aangepast voor burgers op het gebied van grensoverschrijdende sociale zekerheid.

Nu is het nog zo dat iemand iets meer dan zes maanden in Nederland moet hebben gewerkt voordat hij recht heeft op een ww-. Dus iedere Poolse stukadoor die dertig jaar voor wisselgeld heeft gewerkt, kan hier in Nederland na 1 dag beunen in de bouw al een ww op Nederlands niveau krijgen.

Welvaartstoerisme wordt daarmee in de hand gewerkt, bijvoorbeeld vanuit Oost- richting het westen waar de niveaus van de uitkeringen een stuk hoger liggen. Iemand die bijvoorbeeld twintig jaar in heeft gewerkt en daarna één dag in Nederland, zou een ww-uitkering op Nederlands niveau kunnen krijgen.

De stemming in de commissie van het betekent nog niet dat de plannen doorgaan.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl en GeenStijl

Lezen ze geen nieuws buiten hun eigen bubbel want dan hadden ze genoeg PolenfraudeBulgarenfraude en Roemenfraude voorbij zien komen om te weten dat je de regels niet soepeler, maar juist veel strenger moet maken.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Strijd is gestreden: Polen buigt voor EU over rechterlijke macht

Je wordt bespied en de Overheid ook door Microsoft Office programma’s