in , , ,

T-Mobile 5G-test: het is in de praktijk niet veel sneller dan 4G

5G 1540808624
mohamed_hassan / Pixabay

Daniel Craig vloog hoog in de lucht boven op zijn motor terwijl ik de trailer zag voor No Time to Die op het scherm van mijn telefoon. De YouTube-stream is nooit tot stilstand gekomen en toen ik door de video schrobde om de grote ingang van Rami Malek opnieuw te bekijken, wachtte ik slechts een seconde voordat de clip opnieuw werd gebufferd en bleef spelen.

Zo is het kijken naar een video op het nieuwe 5G-netwerk van T-Mobile: geweldig, maar niet heel anders dan mijn huidige ervaring met het gebruik van een andere telefoon via 4G LTE.

De mobiele status op mijn telefoon heeft de afgelopen dagen ‘5G’ weergegeven in plaats van de gebruikelijke ‘4G LTE’. Ik heb het nieuwe landelijke netwerk van T-Mobile getest en ja, in bijna alle gevallen is het sneller dan de prestaties die je zou zien op het 4G LTE-netwerk van de koerier.

Ik heb 140 megabits per seconde (Mbps) downloadsnelheden gemeten in Brooklyn op 5G met behulp van Ookla’s Speed ​​Test-app, terwijl een telefoon in het 4G LTE-netwerk van T-Mobile op dezelfde locatie ongeveer 106 Mbps bereikte.

Dat is iets meer dan wat T-Mobile zei dat mensen zouden verwachten op zijn 5G-netwerk – een snelheidsbeperking van 20 procent. Ter referentie, de gemiddelde mobiele downloadsnelheid in de VS is 34 Mbps, volgens Ookla , en het is meestal sneller in meer bevolkte gebieden.

Maar die (relatief kleine) hobbel over bestaande snelheden is niet wat je misschien hebt voorgesteld voor 5G, vooral na alle hype van mobiele providers die het next-gen netwerk aanprijzen in de afgelopen jaren. Moet 5G niet supersnel zijn? Waarom dan de miezerige 20 procent snelheidsboost? Ja, de vijfde generatie mobiele netwerktechnologie belooft veel hogere snelheden te brengen, met de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijkertijd met elkaar te verbinden.

Net zoals hoe 4G LTE een opmars in mobiele mediastreaming heeft bevorderd, staat 5G klaar om het technologielandschap te veranderen door de groei van slimmere steden te bevorderen waar alle verbonden straatlantaarns, verkeerslichten en objectsensoren kunnen communiceren op manieren die hen meer laten samenwerken efficiënt. Het zou ook kunnen zorgen voor veiligere wegen, omdat zelfrijdende auto’s met 5G-radio’s snel met elkaar zouden kunnen communiceren om botsingen beter te voorkomen.

Dit is allemaal niet mogelijk met de huidige implementatie van het nieuwe netwerk van T-Mobile. Natuurlijk heb ik een iets betere tijd gehad om video’s te bekijken en apps te downloaden, maar mijn dagelijkse ervaring is niet veranderd. Browsen op Instagram en Reddit voelt niet anders.

Die vooruitgang die ik heb genoemd, neemt snelheden op gigabit-niveau in beslag. Maar ja, de huidige implementatie van T-Mobile is een van de weinige 5G-services die betrouwbaar binnen werken, en dat is een begin.

Lees verder bij de bron: wired.com

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
16447249477 bafb3eb798 leiden

Ook Leiden is gevallen: Grote onrust na aanrandingen en verkrachting

gmospuit

Eindelijk! Europees verbod op insecticide chloorpyrifos