in , ,

Eindelijk! Europees verbod op insecticide chloorpyrifos

gmospuit

Het insecticide chloorpyrifos wordt verboden in Europa, omdat het middel gezondheidsrisico’s voor de mens met zich meebrengt. De EU-landen hebben ingestemd met een voorstel van de Europese Commissie om de vergunning die in januari afloopt niet te verlengen.

“Eindelijk. Goed nieuws voor de gezondheid van de 500 miljoen Europese burgers dat dit gevaarlijke middel van onze borden verdwijnt”, reageert de Franse Europarlementariër Éric Andrieu.

Landbouwminister Carola Schouten meldde deze week dat Nederland met het verbod zou instemmen.

Het bestrijdingsmiddel wordt gebruikt tegen rupsen en larven bij de teelt van koolsoorten, asperge en prei, maar ook bij sierplanten en in boomkwekerijen. In Nederland wordt het alleen gebruikt voor het ‘coaten’ van zaad bestemd voor de export.

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) waarschuwde afgelopen zomer dat chloorpyrifos mogelijk schade aanricht aan genen en voor neurologische schade bij kinderen zorgt.

Het door Dow Chemical Company ontwikkelde middel is in een aantal EU-landen al verboden. Er rust geen octrooi meer op.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5G 1540808624

T-Mobile 5G-test: het is in de praktijk niet veel sneller dan 4G

kaart 800x460 1

Franse migranten klagen dat door de staat uitgegeven betaalpassen geen cashgeld opnames toestaan