in , ,

Tekort Frankrijk ruim boven norm, waar wij ons moesten dood bezuinigen stijgt tekort bij hun door zonder gevolgen

Terwijl Nederland haar burgers extra belast met naheffingen en € 642 miljoen moet nabetalen aan Brussel, ontvangen de Fransen ruim een miljard terug en voldoen ook komende jaren niet aan begrotingsnorm. Wat doen we fout?

Aan welke Nederlandse met enig gezond verstand valt het beleid van de met betrekking tot de begrotingsregels nog uit te leggen? Er zijn in EU-verband allerlei regels opgesteld en afspraken gemaakt, en het éne land voldoet daar wel aan, maar het andere niet. Neem bijvoorbeeld de 3 procentsnorm. Frankrijk heeft al twee keer eerder uitstel gekregen van de Commissie, maar het tekort dit jaar bedraagt 4,4 procent, volgend jaar 4,5 procent en in 2016 zelfs 4,7 procent. Blieft u nog peultjes?

Alles wordt beter

Maar ‘volgend jaar' zal alles beter gaan. Natuurlijk, dat horen we al een jaar of vijf op rij. Van de Commissie, van Brusselse ‘denktanks', van onze nationale regering. Maar de feiten zijn dat de EC voor de zoveelste keer haar verwachting naar beneden heeft bijgesteld, in de gisteren gepresenteerde Herfstnota. En een hete herfst en winter belooft het te worden. Uit onderstaande grafiek blijkt, dat niet alleen het CPB er vaak naast zit, maar ook het , de , de OECD, in feite ramen de beleidsmakers altijd te rooskleurig.

Lees verder via Follow the Money.

 

Foto via fotoeluci.eu “why not get a friends-contact?”


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De grote woorden van Mark Rutte terwijl de staatsschuld explodeert onder Rutte I en II

Teeven: illegaal downloaden steeds kleiner probleem en alles geregeld via EU