in ,

The Guardian met gelekt geheim Brits rapport corona: epidemie tot lente 2021, 80% besmet, 8 miljoen in ziekenhuis, 500.000 doden

sars 1582628383

De coronavirusepidemie in het VK duurt tot volgend voorjaar en kan ertoe leiden dat 7,9 miljoen mensen in het ziekenhuis worden opgenomen, zo onthult een geheime briefing van Public Health England (PHE) voor hoge NHS- functionarissen.

Het document, gezien door de Guardian, is de eerste keer dat gezondheidshoofden die het virus aanpakken, hebben toegegeven dat ze verwachten dat het nog 12 maanden zal circuleren en een enorme extra druk zal veroorzaken op een toch al overbelaste NHS.

Het suggereert ook dat gezondheidshoofden zich schrap zetten voor maar liefst 80% van de Britten die in die tijd besmet raken met het coronavirus.Prof Chris Whitty, de belangrijkste medische adviseur van de regering, heeft dat cijfer eerder beschreven als het worstcasescenario en suggereerde dat het werkelijke aantal lager zou uitvallen. De briefing maakt echter duidelijk dat vier op de vijf van de bevolking “verwacht” wordt dat ze het virus zullen oplopen.

Het document zegt dat: “Verwacht wordt dat maar liefst 80% van de bevolking de komende 12 maanden met Covid-19 zal worden besmet, en tot 15% (7,9 miljoen mensen) kan ziekenhuisopname nodig hebben.”

De briefing zet de laatste officiële gedachte uiteen over hoe ernstig de infectie zowel de volksgezondheid als die van personeel van kritieke diensten zoals de NHS, politie, brandweer en transport kan aantasten.

Het is de afgelopen dagen opgesteld door het team voor paraatheid en reactie op noodsituaties van PHE en als nauwkeurig goedgekeurd door dr. Susan Hopkins , de leidende ambtenaar van PHE bij de uitbraak. Het is gedeeld met ziekenhuisbazen en senior artsen in de NHS in Engand.

“Om te horen dat het 12 maanden kan duren, zullen mensen daar echt van streek over zijn en zich daar behoorlijk zorgen over maken”, zegt Paul Hunter, professor geneeskunde aan de Universiteit van East Anglia.

‘Een jaar is volkomen aannemelijk. Maar dat cijfer wordt niet goed gewaardeerd of begrepen, ‘voegde Hunter toe, een expert in epidemiologie.

“Ik denk dat het in de zomer, eind juni, zal dalen en in november terugkomt, zoals de gebruikelijke seizoensgriep dat doet. Ik denk dat het voor altijd zal bestaan, maar na verloop van tijd minder ernstig zal worden naarmate de immuniteit toeneemt,” voegde hij eraan toe.

De erkenning dat het virus nog een jaar problemen zal blijven veroorzaken, lijkt de hoop te ondermijnen dat de komst van warmer weer deze zomer het zou doden.

Lees verder bij de bron: The Guardian via tpook

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9d4404252a414ea898675c6203f78083edbed5753764f7d2c7b 640 corona

China: ‘De VS verspreidde Corona in China’

52e9d4414252ab14ea898675c6203f78083edbed5753764c772c7d 640 corona

Coronavirus-overlevende: ‘Hysterie is uit de hand gelopen’