in ,

China: ‘De VS verspreidde Corona in China’

52e9d4404252a414ea898675c6203f78083edbed5753764f7d2c7b 640 corona

Een Chinese woordvoerder beschuldigt Amerikaanse militairen ervan, dat zij het coronavirus in Wuhan zouden hebben verspreid. Dit is een volgende stap in de woordenstrijd die escaleert, nadat de nationale veiligheidsadviseur van Trump,

Peking eerder had beschuldigd van het gebruik van een dekmantel rondom de Corona-uitbraak. Het Amerikaanse leger zou dus in staat zijn geweest, het coronavirus naar de Chinese stad Wuhan te brengen. Deze stad is zoals je weet, het hardst getroffen door de uitbraak.

De woordenstrijd met Washington lijkt plotseling in een hogere versnelling geraakt.

China heeft groot bezwaar tegen de commentaren van, en uitspraken door VS-ambtenaren, die China ervan beschuldigen dat het te langzaam op het virus zou hebben gereageerd en niet transparant genoeg zou zijn geweest.

Afgelopen woensdag sprak de Amerikaanse National Security Adviser Robert O’Brien erover, dat de snelheid van de reactie van China op uitbraak van het coronavirus, de wereld waarschijnlijk twee maanden meer had gekost, voordat de VS zich kon gaan voorbereiden op de uitbraak.

In een sterk geformuleerde Tweet, geschreven in het Engels op zijn geverifieerd Twitter-account, zei de Chinese woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken Zhao Lijian dat het juist de Verenigde Staten zijn waar die transparantie ontbreekt. Zhao schreef op zijn Tweet:

‘Wanneer was er de eerste patiënt in de VS? Hoeveel mensen zijn er inmiddels geïnfecteerd? Wat zijn de namen van de ziekenhuizen waar de patiënten liggen? Het is misschien wel het Amerikaanse leger dat deze epidemie naar Wuhan heeft gebracht. Wees doorzichtig! Maak je gegevens openbaar! De VS zijn ons een verklaring schuldig!’

Maar Zhao, die een fervent en vaak strijdlustig Twitter-gebruiker is, bood geen enkel ….

Lees verder bij de bron: WantToKnow.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
terreur 1556359019

Daar heb je het al, de roep voor méér EU: Voorzitter Europese Commissie waarschuwt voor lege schappen

sars 1582628383

The Guardian met gelekt geheim Brits rapport corona: epidemie tot lente 2021, 80% besmet, 8 miljoen in ziekenhuis, 500.000 doden