in ,

In Azië heersen er 4 plagen tegelijkertijd : Coronavirus, Afrikaanse varkenspest, H5N1 vogelgriep en H1N1 varkensgriep

52e6dc414b55b114a6da8c7ccf203163143ad6e55059774d7128 640 virus

De coronavirus-uitbraak die nu overal in China woedt, haalt dagelijks krantenkoppen over de hele wereld, en terecht. Op dit moment weten we niet of het uiteindelijk een gruwelijke wereldwijde pandemie zal worden die tientallen miljoenen mensen treft, maar wat we wel weten is dat het virus zich heel gemakkelijk verspreidt en het aantal gevallen is exponentieel gestegen .

Ondertussen marcheren drie andere plagen ook door Azië, en de meeste mensen in de westerse wereld realiseren zich niet eens dat dit gebeurt. Wat ik in dit artikel met je ga delen, is behoorlijk huiveringwekkend en de komende maanden zullen erg donker zijn als deze plagen zich blijven verspreiden.

Lang voordat we ooit van dit nieuwe coronavirus hoorden, verwoestte Afrikaanse varkenspest varkenshouderijen van het ene uiteinde van China naar het andere. Er is geen vaccin voor “varkensebola”, er is geen remedie, en zodra het een boerderij raakt, is het enige dat kan worden gedaan om elk varken te doden zodat het zich nergens anders kan verspreiden. Maar hoewel draconische maatregelen zijn geïmplementeerd, is deze zich alleen maar blijven verspreiden, en op dit punt is “ongeveer tweederde van de Chinese varkenskudde verloren gegaan” …

Video van mensen die vechten om varkensvlees bij Chinese vleestellers zullen waarschijnlijk vaker voorkomen naarmate de gevolgen van de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in China vordert.

Brett Stuart, president van het marktonderzoeks- en analysebedrijf Global AgriTrends, schat dat ongeveer tweederde van de Chinese varkenskudde verloren is gegaan door de ziekte en in tegenstelling tot officiële overheidsrapporten over herstel sterven er elke dag meer varkens naarmate ASF zich blijft verspreiden .

Voorafgaand aan deze crisis woonde ongeveer de helft van alle varkens in de hele wereld in China, en ze slachtten meestal ongeveer 700 miljoen per jaar. Maar nu is de varkensvleesproductie absoluut gekelderd en dit drijft de varkensvleesprijzen in China door het dak …

In China zelf zijn de varkensvleesprijzen op een recordhoogte en het land overtreft Japan, dat meestal de beste bieder is. De voedselinflatie stijgt en sommige Chinezen hebben in zes maanden geen varkensvlees kunnen kopen .

Helaas is deze verraderlijke ziekte ook verwoestende boerderijen in veel andere landen over de hele planeet. Vooral Cambodja, Noord-Korea, Zuid-Korea, Vietnam en de Filippijnen zijn bijzonder hard getroffen.

Er is geschat dat één op de vier varkens in de hele wereld al is overleden , en deze crisis is nog lang niet voorbij.

Gelukkig heeft Afrikaanse varkenspest geen invloed op mensen, maar dit nieuwe coronavirus lijkt perfect geschikt om van persoon op persoon te worden overgedragen. Johns Hopkins heeft een kaart opgesteld die voortdurend wordt bijgewerkt, en volgens de laatste officiële cijfers zijn er nu 14.637 gevallen en het dodental is gestegen naar 305. Maar tegen de tijd dat je dit artikel leest, zijn die cijfers waarschijnlijk nog hoger.

Natuurlijk zijn velen extreem sceptisch dat de officiële cijfers die uit China komen nauwkeurig zijn, en dit is iets waarover ik herhaaldelijk heb geschreven . Er zijn meerdere rapporten die aangeven dat China de dood van veel van de slachtoffers valselijk heeft gecategoriseerd om het dodental laag te houden, en het is ook verdacht dat zoveel lijken “rechtstreeks naar het crematorium” worden gebracht …

Radio Free Asia (RFA) heeft zaterdagochtend een verontrustende video op zijn Twitter-account getweet waarin wordt beschreven hoe degenen die stierven aan het coronavirus in Wuhan, het uitbraakgebied in China, in een bus werden geladen en “rechtstreeks naar het crematorium” werden gebracht.

RFA zei (in een vertaalde tweet): “[Laatste situatie van het vijfde Wuhan-ziekenhuis] Sommige inwoners van Wuhan zijn op 1 februari naar het vijfde Wuhan-ziekenhuis gegaan en hebben veel patiënten gevonden die zijn overleden aan longontsteking. De lijken werden rechtstreeks naar het crematorium gepakt. Paramedici zijn druk bezig de stervende patiënt te redden. ‘

De video van RFA is in lijn met ons rapport van vrijdag dat zei dat degenen die stierven aan het dodelijke virus door de Chinese autoriteiten naar een crematorium in Wuhan werden vervoerd.

Op dit moment weten we niet hoe erg deze uitbraak uiteindelijk zal worden, maar we weten wel dat de allereerste dood buiten China nu is bevestigd …

Het Filippijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat een 44-jarige Chinese man uit Wuhan op 25 januari werd opgenomen nadat hij koorts, hoest en keelpijn had gehad. Hij ontwikkelde ernstige longontsteking, en in zijn laatste paar dagen, “was de patiënt stabiel en vertoonde tekenen van verbetering, echter de toestand van de patiënt verslechterde binnen zijn laatste 24 uur resulterend in zijn overlijden.”

De 38-jarige vrouwelijke metgezel van de man, ook uit Wuhan, testte ook positief voor het virus en blijft in het ziekenhuis geïsoleerd in Manilla.

Ondertussen is er een zeer alarmerende heropleving van de H5N1-vogelgriep in China.

Volgens de Daily Mail zijn meer dan 17.000 kippen geruimd in een poging om te voorkomen dat deze nieuwe uitbraak zich verder verspreidt …

China heeft naar verluidt een uitbraak gezien van een ‘zeer pathogene’ H5N1-vogelgriep die al 4.500 kippen heeft gedood.

De uitbraak werd aanvankelijk gemeld op een boerderij in de stad Shaoyang in de zuidelijke provincie Hunan, ten zuiden van het epicentrum van het Coronavirus in Wuhan.

Volgens het Reuters-rapport hebben de Chinese autoriteiten in de nasleep van de uitbraak al 17.828 pluimvee afgemaakt.

In tegenstelling tot Afrikaanse varkenspest kunnen mensen besmet raken door de H5N1-vogelgriep.

En volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het sterftecijfer voor menselijke gevallen ongeveer 60 procent.

Laten we dus hopen dat deze huidige uitbraak beperkt blijft tot kippen.

Alarmerend is de H5N1-vogelgriep ook opgedoken in een fabriek in India …

Autoriteiten in een Oost-Indiase staat zullen vanaf dinsdag kippen gaan ruimen en eieren vernietigen om een ​​vogelgriepvirus van de H5N1-stam te bevatten, zo verklaarde de regering maandag.

De monsters verzameld van een pluimvee fokkerij en onderzoek boerderij van een veterinair college in de staat Odisha getest positief, zei de verklaring.

We hebben de afgelopen jaren niet veel gehoord over de H5N1-vogelgriep, maar dit is een uiterst dodelijke ziekte en daarom zullen we deze ontwikkelingen zeer zorgvuldig willen volgen.

Bovenop alles begint de H1N1-varkensgriep zich opnieuw te verspreiden. In feite hebben meer dan 100.000 mensen in Taiwan “de afgelopen week medische hulp gezocht voor griepachtige symptomen in ziekenhuizen in het hele land” en er zijn 13 bevestigde sterfgevallen …

In een tijd dat de wereld in paniek raakt over een uitbraak van 2019-nCoV-coronavirus, vormt het H1N1-griepvirus eigenlijk een grotere bedreiging in Taiwan, met 13 levens in het land in slechts één week, volgens de Centers for Disease Control (CDC) .

Tijdens een wekelijkse vergadering op vrijdag zei CDC adjunct-directeur-generaal Chuang Jen-hsiang (莊人祥) dat 116.705 mensen de afgelopen week medische hulp hebben gezocht voor griepachtige symptomen in ziekenhuizen, waaronder 61 bevestigde griepgevallen.

Niet zo lang geleden veroorzaakte de H1N1-varkensgriep massale paniek over de hele wereld, en ik kende persoonlijk iemand die erdoor werd gedood.

Dus de waarheid is dat al deze uitbraken zeer zorgwekkend zijn.

En nooit eerder hebben we zoveel alarmerende uitbraken tegelijkertijd zien gebeuren. Zou het kunnen dat we een periode zijn ingegaan waarin massale pandemieën ‘het nieuwe normaal’ worden?

Hopelijk zullen  …..

Lees verder bij de bron: INDIGNATIE

UPDATE: live map

https://www.safetydetectives.com/novel-coronavirus-ncov-real-time-report/

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e7d4454a5ba814ea898675c6203f78083edbed535670417d287e 640 ghetto

Steeds meer problemen in kwetsbare wijken: Getto’s keren weer terug in Nederland

justitie doofpot

Doofpot misdaadcijfers: Nederland lijkt soms gewoon op een bananenrepubliek