in ,

Tot dusver niet mogelijk? Nieuwe test moet corona onderscheiden van griep!

53e0d3464e50aa14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254794e71267ed79745 640 coronavirus

Het Franse diagnostische bedrijf Biomerieux is er trots op certificering te hebben ontvangen voor nieuwe coronatests.

Hierdoor moet het binnenkort mogelijk worden om onderscheid te maken tussen het coronavirus en de griep, meldt de ORF . Dit roept de vraag op: hebben we tot nu toe niet eens corona- van griepvirussen kunnen onderscheiden?

U hebt het goed gehoord: tot nu toe was het in testprocedures niet mogelijk om betrouwbaar onderscheid te maken tussen verkoudheidsvirussen en SARS-Cov-2.

Al op 24 april maakte de controversiële coronagoeroe van Duitsland en nu Dr. Christian Drosten in een podcast over kruisreacties die zo’n onderscheid onmogelijk zouden kunnen maken.

Voorgangersvirussen veroorzaken kruisreacties

Door de voorgangervirussen van het coronavirus, die al lang in omloop zijn, zouden veel mensen er al immuuncellen tegen moeten kunnen laten zien.

In een onderzoek ontdekte Drosten dat “34 procent van de patiënten reactieve T-cellen heeft [tegen SARS-CoV-2 ], ook al hebben deze patiënten nooit contact gehad met het SARS-2-virus”.

Blijkbaar is het voor de geneeskunde niet gelukt om het coronavirus te onderscheiden van de conventionele griep (influenza). Anders zou de nieuwe test van het Franse bedrijf geen nieuwigheid zijn.

Bedrijf belooft betere, snellere diagnoses

Francois Lacoste, hoofd onderzoek van het bedrijf, zei dat de tests “een sleutelrol zouden spelen bij het begin van de winter en het griepseizoen”.

In de toekomst zouden artsen met de nieuwe test sneller diagnoses moeten kunnen stellen. Omdat de test ook andere luchtwegaandoeningen met vergelijkbare symptomen registreert. 

In de toekomst zou de test beschikbaar moeten zijn in alle landen die de “CE” -certificering erkennen.

Met behulp van een neusuitstrijkje kunnen de testkits grieptypen A en B, Covid-19 en twee andere virusziekten detecteren.

Nieuwe test roept vragen op over massa-testen

Als er tot nu toe eigenlijk niet voldoende mogelijkheden zijn geweest om onderscheid te maken tussen griep- en coronavirussen, rijst de vraag wat er is bepaald in de massatesten (wat het minderheidsprogramma werd) en of het verdwijnend kleine aantal mensen dat echt positief testte ook daadwerkelijk

Lees verder bij de bron: wochenblick

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bananenrepubliek2

‘Medicijntekorten voorlopig nog niet opgelost’

EU Dictatorship

Een ‘ordinaire machtsgreep’ van de EU: Tweede Kamer buitenspel bij brexitdeal