in ,

Een ‘ordinaire machtsgreep’ van de EU: Tweede Kamer buitenspel bij brexitdeal

EU Dictatorship

Het Nederlandse parlement heeft niets te zeggen over het akkoord dat het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie afgelopen donderdag te elfder ure sloten.

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken noemt dat ‘heel ongemakkelijk’, maar stelt dat het in het economisch belang van Nederland is dat er snel wordt ingestemd met de deal.

De Tweede Kamer is blij met het akkoord, maar toonde zich vandaag in een ingelast brexitdebat – middenin het kerstreces – kritisch dat alléén de lidstaten en het Europees parlement het akkoord over de toekomstige relatie tussen het VK en de EU moeten goedkeuren.

De 27 nationale parlementen hoeven niet in te stemmen. ,,Het voorkomen van een no deal gaat ten koste van het democratisch proces in nationale parlementen”, concludeerde ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf.

Een ‘ordinaire machtsgreep’ van de EU, vond PVV’er Emiel van Dijk.

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
53e0d3464e50aa14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254794e71267ed79745 640 coronavirus

Tot dusver niet mogelijk? Nieuwe test moet corona onderscheiden van griep!

wereld slavernij.vaccinaties 02a 500x300 1

Spanje gaat namen vaccinweigeraars bijhouden in register en delen met EU