in , , , ,

Triest vandaag; de sleepwet treedt in werking

Vandaag treedt de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 in werking. Bij ons [Bits of ] staat die wet beter bekend als de . Ondanks jarenlange kritiek vanuit de hele maatschappij en een waarin de stem van de nog eens fijntjes te horen was, is de wet een feit.

Dat betekent dat vanaf vandaag de nieuwe regels voor de geheime diensten gelden. Met weliswaar meer controle op de geheime diensten, maar ook nieuwe bevoegdheden. Het sleepnet dat we uit alle macht hebben proberen tegen te houden, is er nu. Laten we eerlijk zijn: dat maakt van vandaag voor ons geen leuke dag.

Tegelijkertijd zijn we ook, niet in de laatste plaats dankzij het referendum, heel positief gestemd. We zijn ervan overtuigd dat deze wet nog steeds beter kan worden. En dat de wet zoals die er nu ligt bij de van tafel zal worden geveegd. Eerst via een kortgeding, om te zorgen dat de wet wordt gepauzeerd totdat de Tweede en Eerste Kamer zich over de wijzigingen hebben uit kunnen spreken.

En mocht dat allemaal niet helpen, als blijkt dat deze wet nog steeds een onvoldoende krijgt, dan is het waarschijnlijk tijd om de wet aan de rechter voor te leggen. Laten we hopen dat het niet nodig is, maar wij zullen altijd blijven streven naar een land en een geheime dienst met een wet die past bij onze : open, vrij en gericht op de bescherming van onze grondrechten.

Alles bij de bron; Bits of Freedom

Lees ook eens verder bij de bron: Triest vandaag; de sleepwet treedt in werking


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dag van de Arbeid: Iedereen vrij behalve wij!

Nieuwe EU-regels luiden onbeperkte informatiemacht voor overheden in