in , , ,

Trololol: Kosten elektrische auto gelijk met die van diesel en benzine

KELLEPICS / Pixabay

De maandelijkse kosten voor het rijden van een elektrische auto zijn in nauwelijks hoger dan die voor wagens met - en dieselmotoren. Dat berekende leasebedrijf LeasePlan, dat de kosten voor zakelijke lease-auto’s in verschillende Europese landen onder de loep nam.

De maandelijkse gemiddelde kosten voor een elektrische auto liggen met 872 euro circa 1 procent hoger dan voor benzine- en dieselauto’s.

Daarbij wordt gekeken naar zaken als tanken, afschrijvingen, onderhoud en wegenbelasting. Die laatste heffing betalen rijders van elektrische auto’s niet.

Dat de kosten bijna gelijk zijn, komt ook doordat diesel en benzine de afgelopen tijd duurder zijn geworden.

Daarnaast is met name voor dieselauto’s de aanschafbelasting aanzienlijk gestegen.

LeasePlan rekende overigens niet de belasting mee die zakelijk leaserijders zelf over hun auto van de zaak moeten betalen.

Daardoor wordt in het kostenplaatje nog geen rekening gehouden met de lagere bijtelling voor elektrische auto’s.

Lees verder bij de bron: Bright


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bamboozled
1 jaar geleden

Ik weet niet wat voor mensen dit soort berekeningen maken maar ik blijf voorlopig mijn diesel rijden en ben er zeker van dat mijn maandelijkse kosten aanzienlijk lager zijn dan Eur 872 per maand. Ter info: ik rijd een kwaliteit diesel van 15 jaar oud. Motor en belangrijke onderdelen vrijwel onverslijtbaar. Ik bespaar niet op smeerolie en olie en brandstof filter. En veel meer heeft mijn Duitse kwaliteitsauto niet nodig. Ik zorg er voor dat de motor laag in toeren blijft en belast wordt en niet onnodig toeren maakt. Mijn brandstofverbruik is 4.6 l/100 km en dat is uitstekend.
De afschrijving op mijn diesel is minder dan Eur 1500 per jaar en mij krijg je niet gek met snufjes etc.
Toegegeven: daar werkt de regering met haar extreme belastingen hard aan mee.

Dat de overheid de electrische auto extreem subsidieert is tijdelijk …. en schandalig omdat ik nota bene Eur 1600 per jaar mag meebetalen aan die onzin. Ik zie geen andere batterijen in auto’s komen zo lang de cabal aan de macht is en zaken als free energy en andere technologieen tegen houdt. De milieuvervuiling door batterijen en ook zonnepanlen zal te zijner tijd wel bij de overheid doordringen en dan wordt de rekening uiteraard weer bij de burgers gelegd met de opmerking dat de overheid dat niet hadden geweten. En daar liegen ze niet want de overheid weet niets.

Mijn menning is dat de electrische auto niets minder is dan diefstal, volksverlakkerij en belasting van het milieu op ongekende manier.

Censuur van ongewenste critici gaat verder: YouTube verwijdert kanaal van anonymousnews

PSD2-me-niet website is live!