in ,

Trump: Google blijkt miljoenen stemmen ten gunste van Clinton in 2016 te hebben gemanipuleerd

Donald heeft uitgehaald naar en beschuldigde het bedrijf van het manipuleren van miljoenen stemmen bij de van 2016 om het naar zijn democratische rivaal Hillary te zwaaien.

Op Twitter suggereerde de president dat een rapport ‘net uit’ had geconcludeerd dat de technologiegigant de verkiezingsresultaten met maximaal 16 miljoen stemmen had gemanipuleerd … en dat ze moesten worden aangeklaagd.

“Wauw! Google manipuleerde van 2,6 miljoen tot 16 miljoen stemmen voor Hillary Clinton bij de verkiezingen van 2016! ‘ Zei de president.blank

Het was niet meteen duidelijk naar welk rapport Trump verwees, noch naar wie hij denkt het bedrijf te moeten aanklagen.

RT meldt: in zijn getuigenis aan het Senaatsgerechtshof afgelopen juni, vertelde dr. Robert Epstein, een psycholoog en zelfverklaarde Clinton-supporter, wetgevers dat Google ‘onbesliste kiezers had beïnvloed op een manier die ten minste 2,6 miljoen stemmen gaf aan Hillary Clinton, ‘ Door middel van ‘ bevooroordeelde zoekresultaten ‘. President Trump heeft mogelijk Epstein aangehaald, hoewel hij nooit het cijfer van 16 miljoen in zijn getuigenis heeft gegeven.

Epstein is een felle criticus van Google en wat hij beschrijft als zijn vermogen om de mening van de kiezer te laten schommelen sinds de verkiezingen van 2016, waardoor van zoekmachines “een serieuze bedreiging voor het democratische regeringssysteem” wordt.

Vertegenwoordigers van Google ontkennen de beschuldigingen van manipulatie.

Dit is niet de eerste keer dat Trump vermeende kiezersmanipulatie ter sprake brengt. Hij heeft lang gesuggereerd dat illegale in 2016 mochten stemmen, wat hielp om de populaire stem voor Clinton te winnen, hoewel hij nooit bewijs heeft geleverd om de claim te ondersteunen.

Door de gevolgen van de presidentsverkiezingen van 2016 hebben technologiebedrijven en sociale mediaplatforms een meer politieke rol op zich genomen en hebben ze beloofd de verspreiding van ‘’ en ‘haatdragende taal’ online tegen te gaan.

Conservatieve critici hebben Silicon Valley-reuzen beschuldigd van een sterke linkse vooringenomenheid en zeiden dat sociale mediabedrijven recht-op-midden en conservatieve stemmen hebben gecensureerd als onderdeel van hun inspanningen om verkeerde informatie te bestrijden.

Lees verder bij de bron: time2wakeup


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Zo zijn de Nederlandse verkiezingen ook gemanipuleerd door brussel voor de VVD
    d66 cda gl
    Om maar niet de FVD aan de macht te krijgen
    De meeste burgers moet niks van deze partijen hebben en toch hebben ze zetels gewonnen door manipulatie

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Dat ging snel: Helft Nederland heeft slimme bespioneer meter

blank

Bananenrepubliek: Chemische bedrijven begingen duizenden overtredingen