in ,

Turken debatteren wéér over wet waardoor pedofielen vrijuit gaan als ze met hun slachtoffers trouwen

7985772532 2f328c62c9 moslim e1549018274745

De Turkse regering zal debatteren over een verontrustend nieuw stuk wetgeving waardoor kinderverkrachters vrijuit kunnen gaan als ze met hun slachtoffers trouwen.

“De wetgeving, die voor het eerst werd besproken door het parlement op 16 januari, zou mannen voorwaardelijke straffen opleggen voor kindermisdrijven als de twee partijen trouwen en het leeftijdsverschil tussen hen minder dan 10 jaar is,” meldde The Guardian donderdag.

“Oppositiepartijen en vrouwenrechtengroepen hebben er snel op gewezen dat het wetsontwerp het huwelijk van kinderen en wettelijke verkrachting in feite legitimeert in een land waar de wettelijke leeftijd van toestemming 18 is”, aldus het rapport.

De regerende partij voor justitie en ontwikkeling had vier jaar geleden geprobeerd het wetsvoorstel goed te keuren, maar het wetsvoorstel leidde zowel thuis als internationaal tot woede.

Deze keer slaagde de partij er echter in om de rekening goed te keuren, ondanks de wereldwijde verontwaardiging die door de wetgeving werd veroorzaakt.

“In 2016 heeft de regering een [vergelijkbaar]wetsontwerp inzake amnestie voor daders van kindermisbruik geïntroduceerd. Alle vrouwen waren ertegen en de rekening werd ingetrokken na onze protesten, ”vertelde Fidan Ataselim, de algemene secretaris van de activistengroep We Will Stop Femicide, aan The Guardian.

De Turkse regering zal debatteren over een verontrustend nieuw stuk wetgeving waardoor kinderverkrachters vrijuit kunnen gaan als ze met hun slachtoffers trouwen.

“Als ze het opnieuw proberen, zullen we er weer tegen vechten,” zei ze.

Western Journal- rapport : het is niet alsof dit al geen probleem was in Turkije, let wel. Zoals het Kinderfonds van de VN in een rapport opmerkte : “Ondanks de stijgende gemiddelde leeftijd van het huwelijk, blijft kindhuwelijken een voortdurende uitdaging in Turkije en weerspiegelt het een patroon van genderongelijkheid dat stereotiepe rollen voor meisjes versterkt en hun opleiding beperkt, hun gezondheid in gevaar brengt en stelt hen bloot aan het risico van geweld en armoede. ”

De UK Daily Mail meldde dat tegen het einde van de maand over de rekening zou worden gestemd.

Hoewel de clausules ‘trouwen met je verkrachter’ niet uniek zijn – ze bestaan ​​in tal van landen, zoals een NPR-rapport uit 2017 liet zien – een aantal landen sluiten ze.

Dergelijke wetten in Libanon, Jordanië en Tunesië zijn na protesten beëindigd.

Turkse functionarissen waren, zoals gewoonlijk, toonbeeld van gevoeligheid tijdens het debat in 2016.

“Er zijn mensen die trouwen voordat ze de wettelijke leeftijd bereiken. Ze kennen de wet gewoon niet, ‘zei toenmalig premier Binali Yıldırım volgens The Guardian.

Minister van Justitie Bekir Bozdağ zei tijdens het debat in 2016 dat gevallen van seksuele batterij waarbij minderjarigen betrokken waren, volgens The Guardian ‘helaas een realiteit’ waren. Hij zei echter dat dat niet betekende dat de mannen die hen hadden gepleegd ‘verkrachters of seksuele agressors’ waren.

Helaas kan in sommige moslimlanden het huwelijk van kinderen een trieste realiteit zijn.

“Sommige moslims die een conservatieve interpretatie van de sharia volgen, beweren dat de islam kinderhuwelijken toestaat, aangezien de koran specificeert dat meisjes kunnen trouwen wanneer ze volwassen worden, wat conservatieve wetenschappers als puberteit definiëren,” merkt de Council on Foreign Relations op.

Bovendien zullen hyperconservatieve moslims vaak wijzen op het feit dat de profeet Muhammed een van zijn 11 vrouwen huwde, Aisha, toen ze tussen de leeftijd van 6 en 9 was.

Dat gezegd hebbende, is de algemene consensus dat het huwelijk van Mohammed met Aisha een politieke stap was om zijn relatie met de vader van het meisje, Abu Bakr, een van de meest invloedrijke bekeerlingen tot de islam te versterken, in een tijd waarin gearrangeerde kindhuwelijken niet ongewoon waren . (Europese royalty ook betrokken bij gearrangeerde huwelijken voor jongeren . Voltooiing gebeurde niet totdat de kinderen waren gegroeid.)

Het was niet omdat hij Aisha had verkracht en met haar moest trouwen om zichzelf uit een Turkse gevangenis te houden.

Lees verder bij de bron: time2wakeup.me

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
terreur 1556359019

EU-leiders zien ‘nieuwe dageraad voor Europa’ door Brexit

pixabay vn virus 480x300 1

Al een tijd in de planning: Hoe de corona pandemie uit kan groeien tot een wereldregering