in ,

Meest voorgeschreven antidepressivum, Sertraline, verbetert nauwelijks depressie

Het grootste onafhankelijke onderzoek dat ooit werd uitgevoerd, toonde aan dat patiënten die sertraline gebruikten, een verwaarloosbare verbetering van de stemming ervoeren.

Gepubliceerd in de Lancet Psychiatry, komt de studie te midden van toenemende controverse over het toegenomen gebruik van antidepressiva door huisartsen in de afgelopen decennia , met ongeveer 7,3 miljoen mensen in elk jaar een recept uitgereikt.

De auteurs zeiden dat ze ‘geschokt en verrast’ waren door de resultaten en vroegen om de ontwikkeling van nieuwe medicijnklassen.

Bij gebrek aan betere medicijnen willen ze echter niet dat de huidige voorschrijfpraktijk wordt gewijzigd, omdat het onderzoek ook aantoonde dat sertraline effectief is bij het verminderen van , wat vaak gepaard gaat met .

De nieuwe proef is verreweg de grootste die zonder de farmaceutische industrie wordt uitgevoerd.

Het is ook het meest diepgaande onderzoek van sertraline – een type selectieve serotonineheropnameremmer (SSRI) – bij patiënten met een reeks depressies, in plaats van alleen bij  ernstig depressieve patiënten in gespecialiseerde geestelijke gezondheidseenheden.

Lees verder bij de bron: Mad In America


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De mythe van de dekkingsgraden pensioenen

Twee belangrijke studies koppelen bewerkt voedsel als ontbijtgranen, ijs en kant-en-klaarmaaltijden aan vroege dood