in , , ,

Uhh wait wut: VS wist niet van Nederlands bacterierapport 

4959016742 1c0a00d847 wut

Meer dan een jaar voordat in de mensen ziek werden van een medisch apparaat, waarschuwden Europese waakhonden al voor het gebruik van de bewuste duodenoscopen. Aanleiding was een uitbraak van een superbacterie in het Rotterdamse Erasmuc MC in 2012, zo schrijft de Los Angeles Times maandag.

In de Verenigde Staten overleden zeker dertien mensen aan een bacteriële besmetting in 2013 en 2014, die zij opliepen door een behandeling met een duodenoscoop. Dat is een apparaat waarmee je in het spijsverteringskanaal kan kijken. De krant schrijft maandag dat de van de apparaten, Olympus, naar aanleiding van de Rotterdamse problemen bij ongeveer twintig patiënten begin 2013 al een waarschuwing stuurde naar Europese ziekenhuizen.

FDA

Maar die waarschuwing kwam niet aan in de VS. Daar kwam de autoriteit voor en medische spullen (FDA) pas vorig jaar achter. Pas in februari dit jaar werden ook Amerikaanse ziekenhuizen gewaarschuwd dat duodenoscopen van drie fabrikanten resistente bacillen kunnen verspreiden.

Lees verder via: Skipr

Photo by vice_rva cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
b9bb7e9daf414f03 640 hormoon

Hormoonverstoorders: EU liep blindelings in de val van de industrie

4105613390 e0e98b7604 stemvee

Video: Boodschap aan het stemvee