in , , ,

Vaststelling WOZ door gemeenten gaat fout en dat komt niet snel meer goed

huis waarde 1551440257
nattanan23 / Pixabay

Lang niet alle gemeenten hebben hun zaken op orde als het gaat om de WOZ-waarde van woningen. Dat blijkt uit gegevens die BNR heeft opgevraagd bij de Waarderingskamer.

De toezichthouder heeft 17 gemeenten zelfs een onvoldoende gegeven, waaronder omdat ze bijvoorbeeld de waarde van woningen niet goed hebben ingeschat. ‘Er is bij die gemeentes sprake van extra controles door ons,' zegt Ruud Kathmann van de Waarderingskamer.

‘Het speelt bij veel gemeentes,' zegt directeur Jos Oosters van WOZ-consultants. Oosters spreekt van een enorme achterstand, hij verwacht niet dat het snel goed komt.

‘Mensen realiseren zich niet dat de WOZ-waarde een verdeelsleutel is van de belastingen – heb je een hoge WOZ-waarde, dan betaal je meer belasting.'

Gemeenten moeten volgens Oosters ook de verkopen controleren, maar is het een eenvoudige bezuiniging om dat niet te doen.

Lees verder bij de bron: BNR Nieuwsradio

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
antwerpse syriestrijder roept op tot nieuwe aanslag id5709613 1200x0 n 702x336

Vervolging Syriëgangers gaat niet goed, doordat Rutte’s Buitenlandse Zaken beweerd dat ze gematigd zijn

gratis wifi 1551442452

Gratis WiFi bestaat niet: Gemeente Tilburg verkocht uw gegevens voor €17.000 per jaar