in , , ,

Rutte 3 geeft onderlaag in 2020 een verhoging belastingtarief en welgestelden krijgen verlaging

Ongelofelijk maar waar: 3 heeft de uiterst onbeschofte belastinghervorming door de beide Kamers gejaagd, zonder dat het land op de kop ging staan.

De laagste inkomens, tot nu in schijf 1, dus inkomens tot € 20.711,– gaan meer betalen van 36,65% naar 37,35%. (dit nadat ze onder Rutte 2 in 2013 al veel meer belasting gingen betalen….*)

De middeninkomens, dus de inkomens van € 20.711,– tot € 68.507,– gaan minder betalen, van 38,1% naar 37,35% en de hoogste inkomens dus vanaf € 68.507 en hoger gaan van 51,75% met meer dan 2% omlaag naar 49,5 % en (nogmaals:) voor de welgestelden wordt de inkomstenbelasting dus verlaagd, terwijl het arme deel van nog meer moet betalen….. (waar haalt men het gore lef vandaan, dit is wat mij betreft ronduit misdadig!!)

Kortom de welgestelden en de mensen die makkelijk een belastingverhoging kunnen betalen, zeg maar inkomens vanaf € 33.000,– en hoger gaan minder betalen, terwijl de laagste inkomens meer gaan betalen…..

Alsof de hoge heren weten wat het is om rond te moeten komen met een inkomen dat lager ligt dan 20.711,– Mensen die een dergelijk inkomen hebben, betalen ook nog eens de hoogste prijs voor een dak boven het hoofd, terwijl zij veelal in huizen wonen die slecht geïsoleerd zijn en daarom ook nog eens een gigantisch hoge gasrekening hebben.

Huurders betalen een huur die gemiddeld meer dan 8% hoger ligt dan wat huizenkopers kwijt zijn aan een dak boven het hoofd, bovendien hebben huurders vergeleken met kopers nog amper rechten over. Alsof de h.h. weten hoeveel huur arme Nederlanders kunnen betalen voor een dak boven het hoofd en daarom de onbeschoftheid hebben dit bedrag jaarlijks met hele procenten te verhogen.

Eindelijk een klein beetje gerechtigheid daar kopers volgend jaar 3% minder hypotheekrenteaftrek terugkrijgen, tot nu toe ging die aftrek met een half procent per jaar omlaag, nogmaals waar huurders jaarlijks hele procenten meer moeten betalen.

De hoogste tijd dat het arme deel van Nederland in opstand komt, een dergelijke inhumane en onrechtmatige belastinghervorming is te schunnig voor woorden. Alsof welgestelden moeite hebben om 51% inkomstenbelasting te betalen, integendeel ze kunnen zelfs makkelijk 60% betalen!! Zeker dat mensen uit de grote onderlaag met grote graagte 60% belasting zouden betalen als zij een inkomen van € 70.000,– per jaar hadden.

We gaan met deze belastinghervorming dezelfde kant op als …

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

En we blijven maar accepteren, dat de eigen bevolking door de Haagse criminelen en hun elitevriendjes steeds meer tot slaaf wordt gemaakt de hiogste boon is nogte goed voor dat satansgebroed

Jeroen
1 jaar geleden

Wegstemmen die engert

LadyL
1 jaar geleden

Echt schandalig!!!
De Regering houdt gvd meer geld over, maar zullen hun eigen zakken wel weer vullen of de EU-Kas.
Helaas komen er maar weinig mensen in aktie!
Ik volg va het begin de sites vd Boeren, Bouwers en Burgers maar er zijn weinig Burgers bij betrokken.
Er zou een massale demonstratie moeten komen van iedereen voor 1.1.2020 (overgang naar de EU).
En er moet een Referendum ingediend worden voor afzetting van deze Regering die alleen maar liegt & bedriegd en het Nederlandse Volk monddood tracht te maken ????????????????

JAN Pilar
1 jaar geleden

Shoot to kill

BTB
1 jaar geleden

Wat een heerlijk selectief artikel, vergeet voor de handigheid maar even dat de heffingskorting en arbeidskorting omhoog gaan en dat hierdoor de laagste inkomens er gewoon op vooruit gaan. Dat zou het hele artikel natuurlijk verpesten. Het is meer dan terecht dat de middeninkomens hierdoor er hard op vooruit gaan, zij kunnen geen aanspraak maken op alles subsidies waar de lagere inkomens wél aanspraak op kunnen maken. Daarnaast hebben de middeninkomens ook de grootste klappen gehad tijdens de crisis, hoogtijd dat zij er goed op vooruit gaan. jammer dit artikel dat een compleet verdraaid beeld geeft van de werkelijkheid.

John
Antwoord aan  BTB
1 jaar geleden

Precies verwoord wat ik dacht, top reactie!

Nel Van Slooten
1 jaar geleden

Kut regering laat alles maar binnen wat over het water komt geef hun een Zak met geld ziekenfonds huis en dergelijke nog meer van dat soort komt binnen wapens en coke en de arme Nederlanders morgen al die troep betalen Pim zei altijd eigen volk eerst maar die kut Rutte dat wacht geld niet eens terug 20.000 euro wacht geld..moeten wij doen dan krijg je last met de belasting en het koningshuis wat word daar allemaal voor gedaan Nederland is een uitschot land alle landen zitten hier je kinderen hebben later niks ze moeten met der 10 jaar al voor een huisje inschrijven kutregering ikkkke laat Nederlanders maar in de armoe zitten kut regering als ze der werk niet goed doen in de 2kamer dan nemen ze toch ontslag het is een triest land alles voor de buitenlanders kut land @@@@????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Beemerfrankie
Antwoord aan  Nel Van Slooten
1 jaar geleden

Ga emigreren

Taalnazi
Antwoord aan  Nel Van Slooten
1 jaar geleden

Gebruik, alstublieft, interpunctie.

John Taling
1 jaar geleden

Nederlanders zijn het domste volk op aarde reken maar dat de vvd weer als grootste partij uit de verkiezingen komen.
Want dit gelieg en bedrieg zijn ze in 2021 allang weer vergeten en dan kunnen ze weer veel beloven en weinig geven.

Dewaarheid
Antwoord aan  John Taling
1 jaar geleden

Wij hardwerkende, bovenmodaal verdienende Nederlanders stemmen VVD zodat we ook de komende jaren verzekerd zijn van een dikke beurs.

Hans van Schooten
1 jaar geleden

Je vergeet er nog bij te vertellen dat de hoogste inkomens eerst Over de eerste Twee schijven betalen om vervolgens de rest boven die laatste schijf betalen. Dat maakt nogal een verschil uit en daarmee komen ze dus gemiddeld nog lager uit. Heb al eens berekent dat de laagste inkomens tot €20.000 er €140 erop achteruit gaan. En de hoogste inkomens de balkendenorm er €3666 erop vooruit gaan.

Pietje
1 jaar geleden

Tja en let op bij de volgende verkiezingen stemt het stemvee gewoon weer voor die leugenaar

Paul
1 jaar geleden

Schandalig dit maar nog steeds wonen er in Nederland meer welgestelden als arme mensen dus geen poot om op te staan .

cees
Antwoord aan  Paul
1 jaar geleden

Dit klopt niet helemaal.
Er komen wel steeds meer welgestelden bij, maar het gros van de bevolking zijn middeninkomens en lagere inkomens.
Het blijft een feit:
Rutte is een hele grote schooier die alleen maar de hoge inkomens bevoordeelt.
Zeker GEEN premier van het volk.
Wuift alles met een lach weg.
Zelfs een dag na de moord op de advocaat in de Kamer.
Heeft een chronisch gebrek aan empathisch gevoel

cees
1 jaar geleden

De gepensioneerden mogen bij een laag aanvullend pensioen weer inleveren.
Dat is al jaren aan de gang, ook toen de Pvda in de regering zat.
We hebben het meeste ingeleverd tijdens de crisis maar worden als oud vuil behandeld.
Wat hebben ze toch tegen de gepensioneerden.
Al tien jaar geen indexatie gehad terwijl de pensioenpotten vol zitten.
We worden bedrogen en voorgelogen door dat zooitje in den Haag

Piet
1 jaar geleden

Oprotten met Rutte 3.

Van Damme
1 jaar geleden

Ik heb er geen woorden meer voor, en ja de Nederlanders blijven maar gewoon toe kijken hoe dat zootje ons uitkleden om zelf hun zakken tevullen en hoog aangezien te willen worden als de BAZEN van Het Nederlandse volk. Alleen maar hoogmoed waanzin dat hebben ze en dat vinden ze zalig heerlijk toch? Maar ze weten dat het volk van Nederland toch alles acsepteren en ja onze kinderen zijn straks echt de klos. Het is dat een mens nog voor zijn kinderen wil blijven leven maar als die er niet waren nou dan hadden ze mij er van af mogen schieten.

W Vink
1 jaar geleden

Nou nou, deze reactie is wel erg kort door de bocht. Inderdaad is het bizar dat de mensen met de erg lage inkomens meer belasting moeten gaan betalen, maar dat zij graag 60% willen betalen als ze € 70.000,- zouden verdienen is natuurlijk gewoon niet waar. Dat ze dat nu zeggen nu ze zo weinig verdienen geloof ik graag, naar als ze volgend jaar dat bedrag verdienen willen ze ineens zoveel belasting niet meer betalen hoor, dus dat is een belachelijke opmerking van u, schrijver van dit stuk.

bertmaathuis
Antwoord aan  W Vink
1 jaar geleden

Hoewel het niet vrolijk stemt, lijkt me je opmerking (inzake € 70.000,-) wel te kloppen, W.V.
Dat zou ons kunnen leiden tot de vraag hoe het zover heeft kunnen komen dat ons gevoel van en onze waardering voor solidariteit grotendeels zijn verdwenen.

Begint dat al niet in onze scholen (nu reeds vanaf de prille leeftijd van ± 3 maand: de babycrèches / staatsopvoeding. Het gezin moet kapot. Aldus geen ervaring meer opdoen van samen delen!!!)?
Worden we immers niet allemaal zo sterk mogelijk geïndoctrineerd met de overtuiging dat het uitstekend is om naar carrière te streven? Als jíj het maar goed hebt! Ikke, ikke, ikke.

En is de vvd juist immers niet dé grote tegenstander van nivellering? !

(P.s. Wie gelooft er nou dat de vvd de meeste stemmen heeft gekregen?)

https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/kindheitsforscher-michael-hueter-alarmiert-das-groesste-gesundheitsrisiko-des-menschen-ist-die-schule-a2975124.html
Michael ziet de school als het grootste gezondheidsrisico voor de mens; ik sluit me hier volledig bij aan.

Een baby/peuter/kleuter heeft de moeder in de nabijheid (op roep- en hoorafstand) nodig tot ± de leeftijd van 7 jaar.
School zal dus geheel anders, helemaal [op]nieuw gestalte gegeven dienen te worden. Te beginnen bij de wortels van de huidige enorme scheefgroei tijdens het opgroeien.
Dán groeien wij weer uit tot prachtmensen (wat we in wezen allemáál zijn)!

Mike Bakker
1 jaar geleden

En wie denk je dat er betaald voor je toeslagen en budgetten, dat zijn anders wel de middeninkomens die er keihard voor werken…… In tegenstelling tot de linkse uitkeringstrekkers die overal een toeslag of budgetje voor krijgen.. ga gewoon werken en draag belasting af…. Zoals het hoort…..

Jeroen
Antwoord aan  Mike Bakker
1 jaar geleden

Mike je moet niet elke uitkeringstrekker over een kam scheren en is niet te hopen dat u ooit in de ww of bystand terecht komt ik heb 24 jaar gewerkt voordat ik in de ww terecht kwam ik bem trouwens niet een linkse okay pannekoek er zijn ook mensen die gewoon niet meer mee komen in deze maatschappij en in de bystand belandden en vrijwilligers werk doen nou nou en wat een weelde is dat om rond te komen van 40 euro per week bahhhhhh

Jeroen
Antwoord aan  Mike Bakker
1 jaar geleden

Mike je moet niet elke uitkeringstrekker over een kam scheren, en is niet te hopen dat u ooit in de ww of bystand terecht komt, ik heb 24 jaar gewerkt voordat ik in de ww terecht kwam ik ben trouwens niet een linkse okay pannekoek, er zijn ook mensen die gewoon niet meer mee komen in deze maatschappij en in de bystand belandden en vrijwilligers werk doen nou nou en wat een weelde is dat om rond te komen van 40 euro per week bahhhhhh

R De Groot
1 jaar geleden

Ik ben iedere keer verbaasd dat er zoveel mensen op de VVD stemmen. Al een paar jaar krijgen de gepensioneerden niks bij. Dat zijn mensen die 40 jaren gewerkt hebben, de potten gevuld en die worden er op afgerekend. Voor dit kabinet geldt alleen de werkenden. Wij als ouderen tellenniet mee. Boodschappen doen wordt voor ons niet goedkoper en energie enz. Waarom worden wij er op afgerekend. Ze hebben 17 miljard over. Dat kan naar de ouderen. Niet alle ouderen hebben het breed. Dat denkt dit kabinet wel. Rondom belachelijk. Neem maar de eigen bijdrage. Dat is ook veel te veel. Er zijn berekeningen van de SP. Maar daar wil dit kabinet niet aan om het af te schaffen. Ik heb er geen woorden voor hoe dit kabinet met de ouderen en de laagste inkomens omgaat. In het nieuwe belastingstelsel worden de rijken alleen maar rijker en de ouderen en laagstbetaalden alleen maar armer. Ik ben heel blij met RUTTE

Ronald
Antwoord aan  R De Groot
1 jaar geleden

Wie stemmen er vooral VVD, de graaiers van de maatschappij die over de rug van de burgers en werkend Nederland rijk worden, gefinancierd door die corrupte VVD. Wordt echt tijd om Nederland echt plat te gooien en vooral die multinationals in de knip te raken. Zoals het gezegde luidt, je hebt mensen en VVDers, die laatste nemen wij afstand van.

Renate Mvr Schwarz
1 jaar geleden

Lieve Nederlanders word waker ze willen ons naar de klote helpen de rijken lachen ons uit wij moeten niet meer op Rutte stemmen ik heb het gevoel dat Pim fortuin is vermoord door de regering en ze hebben het laten op lossen door folkerd van de graaf zo gevoel krijg ik Rutte beloofd ons alles waar is onze 1000 euro zal hij zelf wel in de zak hebben gestopt net zo als de UWV breda ik ben ziek in mijn hoofd ze weten waar het door komt ik lijd aan ptss en heb al twee zelfdoding gedaan weet je wat je naar je kop geslingerd krijg van de UWV breda bij de deskundige oordeel dan zeggen ze jij wil er toch uit stappen dat zeggen ook de twee bedrijf artsen van atea groep breda je gaat toch iemand die stemmen in der hoofd heb om er uit te stappen voor twee uurtjes aan het werk sturen terwijl ze weten dat het fout af kan lopen met mij daar hebben ze gewoon scheid aan ik zij ook als ik dit niet had gehad was ik nooit in de ziekte wet gegaan

Wietze Hulshof
1 jaar geleden

welke idioot zonder verstand van zaken heeft dit geschreven. ongefundeerd, zonder berekening, zonder inhoud. Alleen maar zeiken en mensen ongenuanceerd frustreren. ben ook tegen dit kabinet maar wat hier boven geschreven is, is zo faut.

Harry
Antwoord aan  Wietze Hulshof
1 jaar geleden

Mee eens Wietze. Wat een ongenuanceerde eensgezindheid hier. Weer een site om te blokkeren. Tsjonge

Simon
1 jaar geleden

!! HET IS KLAAR, HET IS AFGELOPEN !!

ZIET U OOK IN DAT:
– ons land snel toe is aan verandering?
– onze democratie niet meer is zoals geweest?
– het kabinet al jaren alles aan elkaar liegt en bedriegt?
– ze alleen maar voor hun eigen gewin in het kabinet zitten?
– dat er volop gegraaid wordt door onze ‘leiders’?
– boeren, bouwers en grondbedrijven niet normaal hun werk kunnen doen?
– de boeren worden uitgemolken door de grote winkelketens?
– de klimaatgekte helemaal uit de hand loopt?
– de klimaatgekte ons handenvol geld kost?
– onze zorgpremies haast niet meer te betalen zijn?
– onze ouderen niet de zorg krijgen die ze verdienen?
– veel van onze kinderen in armoede moeten leven?
– het niet normaal is dat we voedselbanken nodig hebben?
– er veel te veel geld naar het koningshuis gaat?
– er ook veel te veel geld naar het buitenland gaat?
– Europa veel te veel macht heeft gekregen?
– uit deze EU moeten en wel meteen?

HERKENT U ZICHZELF IN ÉÉN OF MEERDERE PUNTEN HIERBOVEN?
Mooi, dan is er maar één oplossing: Kom met zijn allen in actie en laten we proberen om dit
huidige kabinet te laten vallen! En dat kunnen we, wij zijn het volk! Zij horen er voor ons te
zijn en dat zijn ze niet, al jaren niet meer! We gaan voor een betere toekomst voor ons land!

!! GROTE DEMONSTRATIE / PROTESTACTIE !!
Deze actie zal, indien nodig, meerdere dagen, weken en desnoods maanden gaan duren. Net zolang tot
het huidige kabinet, dit nepparlement, aftreed.

WANNEER: Zaterdag 28 December 2019 vanaf 12.00 uur
WAAR: Plein 2 Den Haag (10 minuten lopen vanaf station Den Haag Centraal

Sluit aan bij onze groep die er al staat en laat zien dat u het zat bent! Kom eindelijk eens in
actie voor een beter land! Het gaat tenslotte wel om uw eigen toekomst en die van uw (klein)
kinderen! Sta dus op en laat u zien! Het moment is aangekomen om uw eigen toekomst te
bepalen!

LERAREN, DE ZORG, BOEREN, BOUWERS, GRONDWERKERS, TRANSPORT,
CHRONISCH ZIEKEN, OUDEREN, POLITIE, BRANDWEER, BURGERS,

WE ROEPEN IEDEREEN OP, SAMEN STERKER!

!! GENOEG IS GENOEG !!

https://facebook.com/events/797552307424687/?ti=cl

Rens
1 jaar geleden

Heffingskortingen meegenomen?

Toon
1 jaar geleden

nog iets wat zo belachelijk is dat niemand dit kan begrijpen. leeftijdsdiscriminatie ten voete uit. onze zoon heeft een jaar lang geen kinderbijslag gekregen omdat hij al als 17 jarige ging studeren op het HBO. na veel protesten en kamervragen is dit nu terug gedraaid en weet u hoe het kabinet dit nu gaat betalen…..jawel on de kinderbijslag niet te verhogen….hoezo dubbel genaaid ? of mis ik iets

Leon Riekwell
1 jaar geleden

Als dit waarheid is in een tijd van meer en meer fake nieuws dat wordt het tijd voor actie – echter in het kader van het kapitalisme en zoals nu genoemd het neo-liberale denken en systeem heeft men slim genoeg via het verdeel en heers de collectiviteit doorbroken. Elk heeft zijn eigen behandeling en kleine voordeeltjes met huursubsidie – zorgkosten – kinderopvang- belastingvoordeel -etc etc. dit systeem van verdeling van het schaarse doorbreekt het gevoel dat we allemaal en gezamenlijk in de midden en onderlaag van het inkomen de LUL zijn. Wil je een collectieve actie dan zal je als eerste deze verdeel en heers methode aan de kaan stellen.

John de Groot
1 jaar geleden

Wat een idiote reacties…

Dit is al jaren bekend. Beetje laat om nu te stuiteren…

Het hele belastingverhaal moest eenvoudiger, dus we gaan naar een tweeschijvensysteem…

Wat stokertje JD vergeet is dat “rijken” vaak ook nog belastingen betalen in andere boxen (2 en/of 3). En daar gaan de tarieven flink omhoog. En in 2022 krijgen de rijken in box 3 nog een keer een verhoging van 57% voor kiezen…

Dus even verdiepen voor je roept!! Enigen die hier voordeel aan hebben zijn ambtenaren. Zij verdienen relatief veel en hebben meestal geen andere bronnen van inkomsten waar ze belasting over betalen.

Het is dus meer een kwestie van dat de politiek (ambtenarengedreven!) weer eens goed voor zichzelf zorgt!

Snel inslaan! Je sigaretje roken is volgend jaar tientallen euro’s duurder

Als de Paus aftreedt in 2020, zal er een 900 jaar oude apocalyptische profetie in vervulling gaan