in , ,

Vervolging Syriëgangers gaat niet goed, doordat Rutte’s Buitenlandse Zaken beweerd dat ze gematigd zijn

Strafrechtadvocaten gebruiken het Nederlandse hulpprogramma voor Syrische strijdgroepen om teruggekeerde Syriëgangers vrij te krijgen. Uit een rondgang van Nieuwsuur en Trouw onder advocaten Syriëgangers, blijkt dat het zogeheten NLA-programma bij minstens zes concrete strafzaken een belangrijke rol speelt.

De advocaten zeggen bovendien dat dit aantal in de toekomst alleen maar zal toenemen, omdat zij verwachten dat in de komende tijd steeds meer Syriëgangers zullen terugkeren naar Nederland.

In Rotterdam diende vandaag een rechtszaak tegen twee teruggekeerde Syriëgangers, die lid waren de strijdgroep Ahrar al-Sham. Volgens het Openbaar Ministerie een ’terreurorganisatie’. Hun advocaten weerspreken die beschuldiging, omdat het ministerie van Buitenlandse Zaken dezelfde groepering als ‘gematigd’ heeft bestempeld.

steunde tussen 2015 en 2018 minstens 22 strijdgroepen in Syrië met oa. materieel en salaris, waarvan Trouw en Nieuwsuur er negen onthulden. Buitenlandse Zaken had altijd beweerd alleen ‘gematigde’ groepen te steunen, maar de geïdentificeerde groepen werkten allemaal samen met ‘extremistische’ groeperingen, zoals Al-Qaeda.

Lees verder bij de bron: Nieuwsuur


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Inflatiecijfers doen er niet meer toe? Woonlasten stijgen met meer dan tien procent in 73 gemeenten

Vaststelling WOZ door gemeenten gaat fout en dat komt niet snel meer goed