in , , ,

Vernederende dwangarbeid: Verplicht winkelen en dan alles weer terugleggen

Een flink aantal uitkeringsgerechtigden in de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum wordt door de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Noordoost gedwongen om bij Lidl boodschappen te doen. Ze moeten met een winkelwagen langs de schappen om na controle alle producten weer terug te leggen. Wie weigert om mee te doen aan dit onderdeel van ‘reïntegratieproject’ Fit voor Werk, wordt bedreigd met korting of zelfs stopzetting van de . Gea van Loon ontmoette een kennis in de supermarkt die op deze manier aan de dwangarbeid was gezet en vertelde op haar verhaal dat we hier integraal overnemen.

Gistermiddag kwam ik bij de Lidl een kennis tegen. Hij schoof zijn karretje wat mismoedig door de winkel. Hij keek me geschrokken aan toen ik hem groette. Alsof hij mij liever niet zag, terwijl we toch altijd goed met elkaar overweg konden.
“Zo, ook even boodschappen doen?”
Hij schudde zijn hoofd.
“Ik ben hier op cursus.”
“Hier?”
Ik keek verbaasd om me heen zag nog meer mensen met dezelfde houding door de winkel scharrelen.
“Ja, die mensen ook”, zei mijn kennis.
“Allemaal mensen in de . We doen mee aan een project Fit aan het Werk. We moeten drie keer in de week naar de sportschool, dat is het ergste niet, maar dit!”
“Wat moeten jullie hier dan?”
“We moeten gezonde producten uitzoeken.”
“Ja en dan?”
“We krijgen straks te horen of we het goed hebben gedaan.”
Ik besloot in de buurt te blijven om te kijken hoe dat afliep.

De groep werd ergens midden in de winkel samengeroepen en onder toeziend oog van het ander winkelende publiek werd de inhoud van hun karretjes aan de kritische blik van de cursusleider onderworpen. Wel gezond, niet gezond.

Nadat zo het koopgedrag van de cursisten openlijk werd bekritiseerd werden ze verzocht alle artikelen weer op hun plaats terug te zetten. Ook die diepvriesvis die al drie kwartier in de kar hadden gelegen. Met lege karretjes schoven ze tenslotte langs de kassa richting uitgang.

Mijn kennis keek mij aan.
“Ik schaam me hartstikke dood”, ze hij.

Heb je vergelijkbare ervaringen? Stel ons dan op de hoogte. Mail:dwangarbeidneegroningen@gmail.com of bel 06.57.33.52.39. Via het websiteformulier kan ook.

DwangArbeid Nee Groningen (DANG)

Lees verder bij de Bron: World Unity

Photo by Ministerie van Buitenlandse Zaken


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Onschuldige Bijstander
5 jaren geleden

Totaal van de pot gerukte overheidsdwang dat wettelijk gezien niet eens mag plaatsvinden, ik had die winkelkar ramvol gegooid en het voor de ogen van zo’n fascistische cursusleider pontificaal omgekieperd. Dergelijke gekkigheid nog niet eerder gezien in VerNEEderland, mensen kom toch eens goed in verzet en pik dit soort wanstaltige idiotie toch niet meer. Mijn bijstand is inmiddels (onterecht) ingetrokken en zit nu in tergend trage bezwaarprocedure maar ben in ieder geval wel van die dwangmatige volksverraders af die maar bleven dooretteren over werk, heb ze gezegd dat ik genoeg solliciteer, hoogopgeleid ben en ik de totale kolder en NLP-waanzin die zij op de financieel zwaksten toepassen volledig doorzie en confronteer hen bij elke gelegenheid hiermee (zowel mondeling als op schrift), daar hebben ze niet van terug en dan gaan ze sarren (hebben ze ineens m’n telefoonnummer niet meer na mij voorheen frequent telefonisch lastig te hebben gevallen) en meer van die doorzichtige smoesjes, het vergt moed en lange adem maar die heb ik gelukkig.
Klantregisseurs noemen ze zichzelf, haha, steevast antwoord ik; ben ik dan de acteur? en dan wordt er dom schaapachtig gelachen, Van die agressieve Islamitische hoofddoekmanwijven die mij de wetten voorschrijven? Nooit van m’n levensdagen…..Burgerlijke, politiek incorrecte ongehoorzaamheid, dat zal het volk verder helpen op weg naar een (loon)slavernij-vrije toekomst. Mensen word wakker lees je in en ga er vervolgens tegenin, no matter what! De rechtgeaarde mens is veel sterker dan deze psychopatische ambtelijke dictatuur 🙂

‘Regeringen Europa lieten terroristen Brussel bewust aanslagen plegen’

‘Justitieminister Oekraïne rijdt rond in gestolen Mercedes’