in ,

Vernietigende IMF-prognoses voor 2021 en 2022: Duitsland gaat economisch op de fles 

merkel 1561896431
moinzon / Pixabay

Terwijl het land zichzelf gek maakt met willekeurig samengestelde en nietszeggende besmettingscijfers, raken de enige echt zorgwekkende cijfers uit het gezichtsveld – en die betreffen de economische kerndata, die de totale economische situatie van Duitsland afbeelden.

Hier is sprake van, anders dan bij de zogenaamde , een echte bedreiging, die in haar gevolgen nog helemaal niet te overzien is.

De nu gepresenteerde cijfers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bevestigen een indrukwekkend totaal falen van de Duitse regering ook op dit elementaire politieke verantwoordingsgebied.

De voormalige “beste van de klas” is verworden tot een probleemgeval, tot de grootste loser en achterblijver in de gemeenschap van de industrienaties – en dat binnen minder dan driekwart jaar. In het begin wentelde de -regering zich in – zoals we nu weten, ondanks en niet vanwege haar politiek indrukwekkende – successen, zowel wat betrof de coronagevolgen (lagere infectie- en sterftecijfers) als de economische beheersbaarheid van de crisis.

Onwetend zoals altijd schreef Merkel arrogant hypotheken op Duitsland´s toekomst uit toen zij in het kader van het coronahulppakket in de EU voor honderden miljarden ´s verplichtingen en risico´s aanging ten koste van haar eigen volk.

Dat ze daarbij de werkelijke situatie van het haar toevertrouwde en eens temeer door haar verraden land fataal overschatte, wordt nu duidelijk uit het voorjaarsonderzoek van de IMF-deskundigen: want in tegenstelling tot de meeste andere industrielanden, waarvan de groeiprognoses krachtig omhoogschoten, biedt Duitsland economisch gezien weinig aanleiding tot optimisme.

Duitsland wordt een economisch probleemgeval

Zoals de “Welt” schrijft, rekenen de IMF-deskundigen voor 2021 nog net met een stijging van het bnp van 3,6% – alleen Japan staat daar van de G20-landen vlak achter met een verwachte stijging van 3,3%.

Uitgaande van de coronastilstand van vorig jaar, omdat de groeicijfers eigenlijk alleen maar naar boven konden (eigenlijk werd vorig jaar gerekend op een stijging van minstens 6%!), een fataal laag percentage.

Erger nog: Duitsland is bij de economische dynamiek de hekkensluiter onder de belangrijke globale economieën. Tegenover de laatste prognose waren de verwachtingen van het IMF duidelijk toegenomen – voor de bijvoorbeeld met 1,3%, voor Italië met 1,2%, voor India met 1,0% en voor en altijd nog met 0,3%.

Duitsland hobbelt daar met een stijging van 0,1% in de prognoses ver achteraan.

En voor 2022 ziet het er niet veel beter uit: …..

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
yellow and black tissue roll

U bent gewaarschuwd: ‘Gevaccineerde 70-plussers sterven waarschijnlijk binnen 2 tot 3 jaar’

Virus Earth Corona World  - PixxlTeufel / Pixabay

Het coronavirus bestaat niet en covid-19 is de griep