in ,

Vriendjespolitiek in het OMT? Lid Jan Kluytmans is óók betrokken bij fabrikant coronatesten

52e9d3474f5ba414f1dc8460962a3f7f1d37d8f8525771497d297cd1944b 640 corona vaccin

Opnieuw rijst er twijfel rondom de integriteit van het OMT, het overheidsorgaan dat de regering moet adviseren over het coronavirus.

Een lid van de club blijkt namelijk zélf een zakelijk belang te hebben bij het testbeleid: arts-microbioloog Jan Kluytmans.

Zakelijke integriteit staat niet hoog in het vaandel bij het OMT, zo kunnen we wel concluderen op basis van een artikel dat Follow the Money vandaag schreef.

In het artikel van de onderzoeksjournalistieke website wordt beschreven hoe OMT-lid Jan Kluytmans wel érg nauw betrokken is bij een laboratorium dat sneltesten voor het coronavirus ontwikkelt – en daar ook een financiële vergoeding voor krijgt.

FtM schrijft:

“Arts-microbioloog Jan Kluytmans verdient aan coronatesten. Als lid van het Outbreak Management Team (OMT) adviseert hij gelijktijdig over het testbeleid en over de inzet van sneltesten, een bron van inkomsten voor zijn laboratorium en hemzelf.

Maar dat financiële belang heeft hij niet gemeld. Het RIVM ontkent het bestaan van een belangenconflict..”

Het artikel beschrijft uitstekend hoe de hazen lopen:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
onderzoek toont aan nederland is

Rusland is klaar met belastingparadijs Nederland: belastingverdrag onder druk

stemmen

Uitgesmeerd stemmen tijdens verkiezingen: ‘Kans op beïnvloeding’