in , , ,

Waarom contant geld gebruiken de weg te gaan is…

7185872047 c0d9758821 cash geld

Ik denk niet dat ik veel mensen wat nieuws vertel, wanneer ik zeg dat er een oorlog gaande is tegen contant geld. De afgelopen jaren zagen we al dat cash betalingen in diverse landen aan banden werd gelegd en grote betalingen ermee in sommige landen zelfs illegaal werd gemaakt. We zien ook al jaren dat de banken pushen voor meer pin betalingen en sinds kort is er zelfs contactloos betalen, waarover we onlangs konden vernemen dat er al “Honderd miljoen keer contactloos is betaald in Nederland

Roverheidscontrole

De wakkere mens ziet deze ontwikkelingen met lede ogen aan, want waar de schaapjes zoals gewoonlijk weer eens de slaapkop in het zand steken en alleen de voordelen zien van digitaal , zien de wakkeren onder ons wel degelijk de enorme schaduwzijde die kleeft aan deze vorm van betalen. Denk hierbij aan een controle door de over haar burgers die hiermee ontstaat, waar met een druk op de knop een burger gewoon alles kan worden ontnomen. Handig om criticasters de kop in te drukken toch? Kortom, deze vorm van macht uit handen geven aan een (R)overheid die keer op keer heeft laten zien onbetrouwbaar te zijn, is op z'n zachtst gezegd stompzinnig, maar helaas wel weer in lijn der verwachting want het schaapjesvolk houdt zo van gemak en luxe. Liever een gecontroleerde gouden kooi dan echte vrijheid waar ook de verantwoordelijkheid bij komt kijken zelf het heft in handen te nemen.

En voor wie het “controle argument” nog net een stapje te ver is, wat dacht u van uw privacy die bij een volledig digitale samenleving het raam uit gaat. Elke eurocent die u uitgeeft kan worden getraceerd zodat de corporaties nog beter kunnen zien wat u uitgeeft een waaraan en men u nog beter kan bestoken met advertenties en commercials op . Daar zullen sommigen nog wel de voordelen van inzien, maar ook de incassobureaus kunnen dat en legt u maar eens uit waarom u rekening zus en zo te laat heeft betaald, maar wel dat broodje shoarma bij de snackbar op de hoek kon gaan eten. Ook belastingdienst en zullen erg blij zijn met deze ontwikkelingen, want zo kan men tenminste die ongezonde broodjes shoarma eters bestraffen met een hogere premie, maar goed het voordeel is wel dat u geen belastingaangifte meer hoeft te doen, want dat trekt de fiscus zelf wel even na, leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel…

Enfin, de wakkere Nederlander, weet bovenstaande al lang, en de slaper zal het niet willen weten, want die oogkleppen zitten wel erg comfortabel, en boer zoekt vrouw begint zo op de buis.

De lage adem van de (R)overheid

Ook de wakkere mens wil nog wel eens een argument opwerpen als “Contant geld gaat nooit helemaal weg”, want er zijn zoveel ouderen die niet met de materie overweg kunnen dat alleen daarvoor al cash geld nodig is. Die bewering klopt, maar is maar zeer beperkt houdbaar, want inderdaad de ouderen van nu hebben dat probleem, maar die worden uiteraard steeds minder in aantallen, en de ouderen die erbij komen zullen van de generaties zijn die er wel mee overweg kunnen en die groep die zie je steeds meer. De opa die de tablet als snijplank gebruikt in die koddige Apple commercial destijds, die komt al bijna niet meer voor, en zo worden de stapjes naar de rest steeds kleiner.

En de overheid heeft een hele lange adem, die kan wel een generatie wachten, maar uiteindelijk drukt ze haar onzalige plannen wel door. Kijk maar eens naar dat hele Europa gedrocht. Hoe lang duurde het voor de Euro een feit was? En hoe lang duurde het tot we echt wat gingen merken van de bemoeienissen van de ? Juist! Waarom zou dat bij het uitbannen van contant geld anders zijn?

Praktische redenen waarom cash geld in stand gehouden zou moeten worden

Niet alleen (R)overheidsinstanties krijgen een vergaande controle over uw inkomen en handel en wandel, ook andere criminelen kunnen zo hun slag slaan. Denk hierbij aan hacks waarbij allerlei persoonsgegevens buitgemaakt worden waardoor identiteitsdiefstal ook weer een stuk algemener gaat worden in niet langer voorbehouden aan top hackers en ander tuig, maar ook de kruimeldief een graantje kan gaan meepikken.

En om bovenstaande maar even te illustreren: De zakenrollers zoals we ze kennen van hun activiteiten op markten en andere publieke plekken, die hebben zich al aangepast, en maken al dankbaar gebruik van contactloos betalen door simpelweg in bussen en treinen in uw buurt te gaan staan. Wellicht dat dit kleine feitje als bewijs van de onwenselijke uitwassen van digitaal geld nog enige slapers kan wakker maken.

Lees verder bij de Bron: Urubin

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6792819478 ce19ec1b85 HPV

Honderden Nieuw-Zeelandse meisjes ernstig ziek na HPV-vaccinatie

7297820998 d94789a144 Bitcoin

EU gebruikt Terreuraanslag om Bitcoin te verbieden