in ,

Waarom de enige criticus van de Nederlandse regering monddood werd gemaakt

PieterOmtzigt2 e1513253367979

Vorige maand kwam CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt onder vuur te liggen omdat hij tijdens een MH17-bijeenkomst een ‘nepgetuige’ zou hebben opgevoerd. NRC trok zijn geloofwaardigheid in een omstreden artikel in twijfel en riep op tot zijn aftreden.

Omtzigt was eigenlijk nog het enige parlementslid dat erop bleef aandringen dat het kabinet-Rutte de onderste steen boven zou halen. Hij was daarnaast woordvoerder van zijn partij rond belastingzaken.

De bijeenkomst vond plaats in mei, op een moment dat er nog geen nieuw kabinet was. De getuige, die straaljagers zou hebben gezien in de buurt van MH17, zorgde nog niet voor ophef.

Hooguit een comité

De kabinetsformatie nam de hele zomer in beslag en uiteindelijk ontstond een coalitie van VVD, D66, CDA en ChristenUnie.

Gelijk kwam het nieuwe kabinet met de mededeling dat de dividendbelasting zou worden afgeschaft, waardoor multinationals in feite een cadeautje van 1,4 miljard euro kregen. Deze maatregel stond echter nergens in de verkiezingsprogramma’s.

Karl Marx zei al dat een regering hooguit een comité is dat de dagelijkse belangen van de kapitalistische klasse behartigt.

Overlopen

Omtzigt nam, hoewel zijn partij meeregeert, ook voorzichtig afstand van het plan om de dividendbelasting af te schaffen. Hij zei dat het plan niet door zijn partij was ingediend.

“Ik zat er niet bij,” zei hij over de vraag hoe het in het regeerakkoord is terechtgekomen.

“Was dit de druppel die de emmer deed overlopen?” vraagt emeritus hoogleraar Kees van der Pijl zich af.

Laffe aanval

“Nu immers kwam NRC binnen enkele dagen met wat we alleen maar kunnen kwalificeren als een karaktermoord op één van de beste, meest integere parlementariërs,” vervolgt hij.

“Door een half jaar oude kwestie van geen enkel belang op te rakelen kwam men zo ook af van de MH17-criticus die de regering, die er duidelijk op uit is de MH17-zaak in de doofpot te stoppen, consequent het vuur aan de schenen heeft gelegd,” klinkt het.

En in plaats van Omtzigt te verdedigen, ging fractievoorzitter Buma met zijn luchtfietserij over ‘Russische inmenging’ de paranoïde sfeer waarin NRC zijn laffe aanval kon lanceren, nog eens opwarmen, besluit hij.

Lees ook eens verder bij de bron: ninefornews.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gabriel Berlin Foreign Policy Forum 2

Onoprecht gezwets over zelfstandige Europese Defensie

kapitalisme dagobert duck

De waarde van een mensenleven is in de wereld niet belangrijk