in ,

Waarschuwing: neem deze 10 kruiden nooit in met medicijnen

kruiden 1562393137
Pexels / Pixabay

Kruidenproducten zijn minder onschuldig dan we denken. In combinatie met medicijnen kunnen ze gevaarlijk zijn en leiden tot slapeloosheid, infarcten of zelfmoordgedachten.

Iedereen zal het herkennen: je slaapt slecht en wil niet gelijk naar de dokter rennen. Bij de drogist koop je valeriaan, een kruid met een kalmerende werking. Baat het niet, dan schaadt het niet. Maar die keuze kan wel eens verkeerd uitpakken als je medicatie tegen angst- en paniekaanvallen slikt.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen komt vandaag naar buiten met een lijst van tien populaire kruiden die op zichzelf geen kwaad kunnen, maar een slechte en soms zelfs levensgevaarlijke wisselwerking hebben wanneer je ook medicijnen slikt.

De combinatie kan ervoor zorgen dat een geneesmiddel beter of slechter wordt opgenomen of wordt afgebroken in het lichaam.

De wisselwerking tussen valeriaan en antipscychotica is precies zo’n ongelukkige. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat …

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
migranten branden griekenland af

EU-migratiebeleid zorgt voor steeds meer doden

asiel 1562399454

Weer een nieuwe reden om asiel te verlenen: “verminderde intelligentie”