in , , ,

Weer een nieuwe reden om asiel te verlenen: “verminderde intelligentie”

asiel 1562399454
KERBSTONE / Pixabay

Volledig nieuwe perspectieven zouden zich kunnen openen voor criminelen die “bescherming zoeken” als het voorbeeld uit Zwitserland ook elders in West-Europa navolging kent: Het Federale Gerechtshof heeft daar de uitwijzing van een Kosovaar tegengehouden omdat de autoriteiten niet “diepgaand genoeg” hebben “opgehelderd” of de man met “verminderde intelligentie” zijn weg kan vinden in zijn thuisland, meldt tagblatt.ch.

En dat kan hij zogenaamd niet.

De Kosovaar kan niet “zijn weg vinden” in Zwitserland

Maar ook in Zwitserland kan hij zijn weg niet echt vinden: De 32-jarige Kosovaar “verhuist van de ene tijdelijke baan naar de andere”, krijgt sociale bijstand en zit in de schulden. Hij heeft geen scholing voltooid, hij is mentaal gehavend en zijn intelligentie beperkt, aldus de krant.

Volgens een psychiatrisch rapport had hij enorme problemen met het lezen, begrijpen van teksten en rekenen. Vanwege zijn claustrofobie en paniekstoornis kon hij om veiligheidsredenen niet alleen thuis worden gelaten. Zijn ontwikkelingsfase is die van een kind van negen tot twaalf jaar oud, volgens een IQ-test. Maar hij mag wel autorijden. In april 2017 werd hij betrapt op 117 in plaats van de toegestane 80 kilometer per uur.

Slachtoffer bijna dood geslagen

De man is herhaaldelijk veroordeeld voor geweldsmisdrijven en veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Samen met zijn kompanen viel hij in oktober 2012 in Bazel een groep andere mannen aan. Eén slachtoffer had verschillende kaakfracturen, een gebroken schedel en een traumatisch hersenletsel. Zonder onmiddellijke medische hulp zou de man zijn overleden.

De rechtbank verklaart dat er een aanzienlijk risico op een terugval bestaat

In augustus 2015 heeft het migratiebureau van het kanton Bazel-Landschaft de verblijfsvergunning van de Kosovaarse staatsburger ingetrokken. De man wist een opschorting te bewerkstelligen, maar afgelopen juli bevestigde het kantongerecht in Bazel de deportatie van de Kosovaarse burger. Het kantongerecht argumenteerde dat de aard van de misdaden “des te langer des te ernstiger” was geworden. Het gevaar van recidive is groot. De man vormde een gevaar voor de openbare veiligheid en orde.

Vanwege het lage IQ “bijzonder kwetsbaar”

Het Staatssecretariaat voor Migratie (SEM) daarentegen stelt dat personen met een mentale of fysieke handicap over het algemeen als “bijzonder kwetsbaar” moeten worden beschouwd. In dergelijke gevallen zijn de hindernissen voor deportatie hoger. Het Bundesgerichtshof bekritiseerde het kantongerecht in Bazel omdat het niet in voldoende detail had onderzocht of er daadwerkelijk een “sociaal netwerk” beschikbaar was voor de man in Kosovo die voor hem kon zorgen.

Domheid als nieuwe asielgrond

Ook hier lijkt het welzijn van een criminele migrant boven de veiligheid van de bevolking te staan. Met andere woorden, elke criminele asielfraudeur, hoe gevaarlijk ook, moet zich gewoon dom gedragen en je kunt hem niet kwijtraken. Het blijft te hopen dat deze vorm van zotheid zich niet buiten Zwitserland zal verspreiden. De “pensioenredders” zouden dan ook officieel alleen nog maar domkoppen worden. Een asielreden op maat.

Lees verder bij de bron: fenixx

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kruiden 1562393137

Waarschuwing: neem deze 10 kruiden nooit in met medicijnen

jim morrison media

Juli 2019: Regering Ethiopië heeft het land uitgeleverd aan de IMF