in , , ,

EU-migratiebeleid zorgt voor steeds meer doden

Zo’n 150 mensen namen gisteren deel aan het protest tegen de criminalisering van het redden van vluchtelingen op de Middellandse Zee. De manifestatie op het Spui in was bedoeld ter ondersteuning van Carola Rackete, de kapitein van het schip Sea-Watch 3, die onlangs werd gearresteerd door de Italiaanse autoriteiten en inmiddels weer in vrijheid is gesteld. Maar de vervolging van Rackete gaat door en het schip is voor onderzoek in beslag genomen.

Schandalig genoeg probeert ook de VVD om hulpverleners als die van de Sea-Watch 3 te brandmerken als “mensensmokkelaars” en het redden van vluchtelingen uit zee strafbaar te maken.

Vluchtelingen komen niet zomaar in een situatie waarin ze op zee gered moeten worden. Daar gaat wat aan vooraf. Mensen vluchten met redenen. Europees beleid voedt dit, met militaire interventies, wapenexporten, steun aan dictators, klimaatverandering en oneerlijke handelsverhoudingen. Europa doet er ook alles aan om vluchtelingen buiten de deur te houden. Dat betekent: geen veilige vluchtroutes, opvang en hulp, maar opsluiting, deportaties en militarisering van grenzen.

Dit proces is al lang gaande. Sinds 2015 is dit in een stroomversnelling gekomen. EU-lidstaten sturen naar de grenzen om deze te bewaken. Er is zo’n 1.000 kilometer aan grensmuren en -hekken gebouwd in Europa. Militaire EU-missies in krijgen de taak “vluchtelingen stoppen” erbij. Dictatoriale regimes, zoals die in , Tsjaad en Wit-Rusland, worden ingeschakeld als externe grensposten. Missies van EU-grensbewakingsdienst Frontex op de Middellandse Zee moeten de oversteek naar Europa tegenhouden. En met Operatie Sophia voor de kust van startte de EU de eerste echte militaire missie tegen migratie. Dat zijn maar wat voorbeelden. Alles wordt in stelling gebracht, van drones tot biometrische databases. De Nederlandse regering doet daar hard aan mee. Aan de Frontex-operaties, het trainen van de Libische kustwacht, het sluiten van deals met dictaturen. En werkt actief mee aan het belemmeren en criminaliseren van reddingswerk op de Middellandse Zee.

Dit heeft desastreuze gevolgen. Geweld tegen vluchtelingen neemt toe, binnen en buiten Europa. Vluchtelingen worden gedwongen steeds gevaarlijkere routes te nemen. En ze worden zo in handen van criminele mensensmokkelnetwerken gedreven. De EU zegt mensensmokkel te willen bestrijden. In realiteit creëert het beleid van de EU juist de markt voor mensensmokkel. Het EU-beleid zorgt voor meer doden. En op langere termijn zullen er alleen maar meer vluchtelingen door komen.

De EU blijft desondanks ramvast op deze koers zitten: grensbewaking opvoeren en militariseren. Frontex breidt in hoog tempo uit en krijgt miljarden euro’s extra. Ruim 2 miljard daarvan is bestemd voor het kopen of leasen van materieel voor grensbewaking. Daarnaast geeft de EU miljarden euro’s subsidies voor het versterken van grenzen en het uitvoeren van deportaties. Ook naar landen buiten Europa gaat steeds meer geld om vluchtelingen al eerder tegen te houden. Naar schatting sterven nu nog veel meer vluchtelingen in de woestijn dan op zee. Nog verder buiten ons beeld.

Wie profiteert van al die miljarden geld voor grensbewaking? De wapenindustrie hoort de kassa rinkelen. Die heeft alles in de aanbieding: van schepen en helikopters tot nachtzichtcamera’s en gezichtsscanners. De grensbewakingsmarkt groeit met zo’n acht procent per jaar. En dat is geen toeval. De wapenindustrie heeft grote invloed op het migratiebeleid. Lobbyisten zijn kind aan huis bij de EU-bestuurders, met één boodschap: “Migratie is een veiligheidsprobleem. Dat moet je met militaire middelen bestrijden, wij hebben die middelen.”

Diezelfde bedrijven verdienen eerst goed aan het leveren van wapens die de oorlog en repressie waarvoor mensen op de vlucht slaan gaande houden. Grote hoeveelheden Europese wapens gaan naar het Midden-Oosten en Afrika. Voor meer dan 120 miljard euro in de afgelopen tien jaar.

Ook de Nederlandse doet mee. Grote wapenbedrijven als Airbus en Thales zijn belangrijke profiteurs. Actiegroep Stop the War on Migrants voert een campagne tegen ze. Sluit je aan! De Libische kustwacht staat bekend om het aanvallen van vluchtelingen en reddingsschepen. Dat doet deze onder meer met patrouilleschepen van de Nederlandse scheepsbouwer Damen. Damen leverde ook schepen voor grensbewaking aan bijvoorbeeld Marokko, Tunesië, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, dat ze inzet om de oversteek van Calais over het Kanaal tegen te houden.

We zouden hier elke dag kunnen staan. Want elke dag vallen er doden door het Europees migratiebeleid. Dit beleid moet stoppen.

Lees verder bij de bron: Doorbraak.eu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
1 jaar geleden

Totaal niet mee eens:we moeten dus de rest van de wereld maar binnen laten komen en levenslang verzorgen,terwijl hier woningnood is,armoe troef en enorme wachtlijsten in de zorg?En u weet,zo goed als wij,dat de meesten geen vluchteling zijn,maar economische profiteurs!Ergens zul je een grens moeten trekken en dat ogenblik is aangebroken:wij zitten propvol!Nog niet eens gesproken over alle bijkomende ellende,waar onder andere ik zelf,dagelijks mee moet zien te dealen!Leven hier is onderhand geen leven meer,maar zien te overleven!Geen wonder dat wie kan,gaat emigreren!

Politiek Wordt Wakker
1 jaar geleden

Wat wil de schrijver dan? En hoe ziet de schrijver de toekomst voor deze mensen in de EU?
Hoe ziet de schrijver de opvang van deze mensen? Hoe ziet hij de inburgering, huisvesting, uitkeringen, werkgelegenheid? Wie betaalt dat alles? Zolang de schrijver daar geen oplossing voor heeft dan is het beter dat hij eerst dat eens uitzoekt in plaats te roepen dat de EU deze mensen moet toelaten.

Deze gelukzoekers, vaak moslims, komen uit een totaal andere cultuur, zijn vrijwel allemaal analfabeet.
Deze mensen zijn geen vluchteling, maar jonge mensen die hun geluk zoeken in de EU. Zij worden aangetrokken door de “vleespotten in de EU” en horen van vriendjes dat de EU luilekkerland is …
Figuren als Soros (een speculant, oorlogsmisdadiger en oproerkraaier) sponsoren partijen die vluchtelingen overbrengen om daarmee de EU te destabiliseren …. Dat is de realiteit.

Veel gelukzoekers, wetend dat zij geen asielzoeker zijn, zorgen er voor dat zij niet geregistreerd worden en zoeken een plek ergens in de grote steden.
De schrijver heeft zich blijkbaar niet verdiept in de aantallen gelukzoekers die naar de EU komen en de problemen op allerlei terrein die ontstaan door de onacceptabele houding en mentaliteit van de immigranten. In diverse grote steden ontstaan moslim getto’s waar geen westerling (en ook geen politie) zich meer durft te begeven.
De ervaringen met deze mensen uit Afrika in de gehele EU zijn zeer negatief, omdat deze mensen menen in hun eigen cultuur te kunnen blijven voortleven en op allerlei manieren weigeren zij zich aan te passen aan de westerse gebruiken en gewoonten. En meer dan dat: zij eisen dat het gastland zich aanpast aan hun gewoonten en gebruiken (halal slachten, sharia wetten, burka, eigen onderwijs etc). Met deze opstelling zullen deze mensen zullen in nog geen honderd jaar integreren laat staan inzetbaar zijn in het arbeidsproces. Wat zal gebeuren is dat grote spanningen ontstaan waarover vandaag de dag al dagelijks valt te lezen.

De NL overheid denkt alles netjes te regelen, wat aan de ene kant te prijzen valt maar wat de problemen vaak erger maakt (zoals de tijd die het neemt om uit te zoeken of iemand een legale asielzoeker is). Het gebrek aan realiteitszin bij de overheid is stuitend. Veel immigranten vluchten in de illegaliteit als dreigt dat zij teruggestuurd gaan worden.
Overheden vinden om redenen die mij ontgaan dat zij deze gelukzoekers moeten voorzien van inkomsten en een woning. En dat terwijl in eigen land er duizenden mensen die jarenlang in NL gewerkt hebben onder de armoede grens leven. De NL regering vindt dat zij deze vergaande beslissingen zonder enige volksraadpleging kan uitvoeren, maar inmiddels moet het ook de regering duidelijk zijn dat zij een heel grote fout hebben gemaakt …

En dan nog iets: vanaf het eerste begin wordt gerapporteerd over westerse meisjes en vrouwen die worden lastig gevallen, aangerand en verkracht door deze zogenaamde vluchtelingen …
Verder lees je dagelijks over steekpartijen ….
Klachten van deze westerse vrouwen worden door de politie vaak geweigerd en het gevolg is dat vrouwen geen aangifte doen, Een krankzinnige situatie die de autochtone bevolking nooit en te nimmer zal accepteren en waar zij witheet is over de halfzachte houding van de overheid.

In de gehele EU zijn er grote problemen met gelukzoekers uit Afrika.
Het is tijd dat de politiek hun grote fout erkennen en zo snel mogelijk zorgen dat deze stroom gelukzoekers stopt op alle manieren en de groep gelukzoekers die hier al zit terugstuurt wil de schade niet nog groter worden.

G.meijers
Antwoord aan  Politiek Wordt Wakker
1 jaar geleden

Het verhaal hiervoor is de hele waarheid. Grenzen dicht en boten die in gevaar zijn daarvan kun je de mensen terug brengen naar de plek vanwaar ze gestart zijn. Waarom vluchten deze mensen dan niet naar het oosten terwijl ze vroeger het westen verketterden. Er zijn landen die baat hebben bij het destabiliseren van Europa en dit dus voeden. Nee dicht die grenzen en voor echte vluchtelingen en daarbij vind ik dat vrouwen en kinderen voorrang mogen hebben zal altijd een oplossing zijn. Naar de boten zitten vol met jonge mannen.

Kasper
1 jaar geleden

Die mensen vluchten voor de vele oorlogen ‘die door met name Amerika zijn aangestoken – en gefinancierd worden door de zionist Soros

De werkelijke bedoeling van de massa immigratie
1 jaar geleden

De VS deep state (die nog steeds aan de macht is achter de schermen in de VS) is de grote agressor en die gebruikt via de VN en EU (!!!) diezelfde slachtoffers van de VS oorlogen in Afrika om de EU van binnen uit te slopen …
Alles met het doel om de EU op alle mogelijke manieren naar een faillissement te brengen. De banken die grote hoeveelheden geld in circulatie hebben gebracht wat niet terugbetaald kan worden – overigens allemaal geprint geld – zullen aanbieden de macht over te nemen op hun voorwaarden en een fascistische wereldregering (giga politiestaat) neerzetten.

Alleen heeft Rusland met de communisten hun les geleerd en China (ontwakend uit communisme) terecht niet meer meewerken. Het is duidelijk waar de EU staat (namelijk opgezet door de CIA=deep state), zodat de macht geleidelijk bij banken en multinationals kon worden gelegd bedoeld om de soevereine staten op te heffen.
Junckers geeft openlijk toe dat de EU beetje bij beetje meer macht naar zich toe trekt zolang landen niet protesteren.
Merker, Macron, Rutte en het koningshuis (zij weten dat hun macht als bastaarden is uitgespeeld) zijn niets minder dan leiders in die Nieuwe Wereld Orde …

Hoogste tijd dat mensen begrijpen wat er aan de hand is en in het geweer komen.

Pim
1 jaar geleden

Dat laat onverlet dat die mensen uit hun woningen worden weg geworden gebombardeerd -als lid van de NAVO -gebombardeerd “met ons belastinggeld”

Selene
1 jaar geleden

Nah, Kasper, waar is die oorlog in Marokko, Tunesie en dat soort landen? De vluchtelingen die ik sprak in ons AZC kwamen overal vandaan, maar woonden al jaren in Turkije waar ze een baan hadden en een dak boven hun hoofd.
Op fb is een Syrier die zich ook heel druk maakt over het EU beleid. Hij is momenteel op vakantie in Syrie.
Al een hele tijd terug gingen er bussen van Libanon naar Syrie (mensen terug brengen)
Immigratie kan ook onder jihad vallen eh

Ik ben voor het beschermen van vluchtelingen. En dat is volgens mij niet wat hier perse gebeurt

GL en D66 promoten transgendergekte, vanaf 14 jaar al van geslacht veranderen

Waarschuwing: neem deze 10 kruiden nooit in met medicijnen