in , ,

Waarschuwingssysteem tegen “Russische bemoeienis” dreigt ter ziele te gaan omdat er geen bemoeienis is

russia 1562604322
1866946 / Pixabay

Het Rapid Alert-systeem van de EU, bedoeld om de “Russische bemoeienis” aan te pakken, heeft in de zes maanden na zijn bestaan ​​geen enkel alarm geslagen, zo heeft een rapport vastgesteld.

In een stuk over de strijd van het ambitieuze project citeerde de New York Times een voor de volksmond populaire grap in Brussel vóór de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei over het Rapid Alert-systeem: “Het is niet snel, er zijn geen waarschuwingen en er is geen systeem. ”

Het is gewoon een schaamteloze lastertactiek.

Het systeem heeft nooit waarschuwingen gegeven, zo meldt de NYT, maar niet voordat de stemming werd bepaald door te praten over hoe ‘Russische inspanningen zijn uitgezaaid’ tijdens de verkiezingen van 2016 in de VS, hoe analisten ‘onmiskenbare tekenen’ van de hand van het Kremlin zagen in een Oostenrijks politiek schandaal en het citeren van EU-functionarissen die spreken over “aanhoudende desinformatie-activiteit uit Russische bronnen”.

Het Rapid Alert-systeem werd begin 2019 opgericht als een digitaal netwerk voor EU-landen om inlichtingen en bestandswaarschuwingen te delen over de vermeende schandelijke activiteiten van Moskou, toen de EU-leiders de bruikbare Amerikaanse tendens kregen om Rusland de schuld te geven van hun problemen.

Voor iets dat ogenschijnlijk zo essentieel was voor het voortbestaan ​​van de Europese democratie, werd blijkbaar heel weinig gedaan om het systeem te ondersteunen. Tweederde deel van de deelnemende landen heeft er nooit iets aan bijgedragen, terwijl degenen die alleen nieuwsfragmenten of rapporten hebben gedeeld door ngo’s verzameld. Er zijn geen normen ontwikkeld voor het indienen van gegevens, niemand heeft de leiding over het analyseren van de verzamelde materialen en het maken van conclusies, waardoor het Rapid Alert System in wezen een dump is voor niet-geverifieerde informatie van twijfelachtige waarde.

“De R.A.S. dreigt ter ziele te gaan,” de NYT citeert een rapport van de Tsjechische regering als te zeggen. “Als we meer willen dan middelen spenderen aan het onderhouden van een platform om zo nu en dan studies van NGO’s of uitnodigingen voor conferenties te delen, moeten we onze strategie heroverwegen.”

Het rapport klaagt ook dat de EU-wetgeving inzake vrije meningsuiting de doeltreffendheid van het Rapid Alert-systeem beperkt, omdat zij voorkomen dat “deskundigen” informatie ontmaskeren over Europese websites en sociale media die naar verluidt uit Moskou komen.

De NYT en de top ‘Russische desinformatie’-experts die het citeert, kaderen het als een legitiem systeem, goed toegerust om sinistere Kremlin-inspanningen bloot te leggen, ondanks het anders verbluffende onvermogen om iemand te waarschuwen voor aanvallen van Moskou op Europese verkiezingen, waarvan dezelfde experts beweren dat het de hele tijd gebeurt.

Hoewel ze de stilte van het mechanisme de schuld geven van het gebrek aan steun van de lidstaten, is in werkelijkheid hetgene wat het probeert op te sporen veel duidelijker in het domein van interne politieke vingeraanwijzingen en puntenscoren dan in het rijk van bewezen feiten. Er is een drastisch tekort aan feitelijk bewijsmateriaal dat strookt met de beweringen over de “kwaadaardige activiteiten” van Rusland, en zelfs een Tsjechische deskundige die in het NYT-stuk wordt geciteerd, geeft toe dat mensen niet zo enthousiast zijn over het “Potemkin-dorp” dat het Rapid Alert-systeem is: “Mensen die het weten, nemen het niet serieus.”

Lees verder bij de bron: worldunity

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
donatie 1562603983

Ruim 13 miljoen euro steun voor Mali in zwart gat verdwenen

bcole

Flashback: Bill Clinton nam ‘ten minste’ 26 vluchten op Epstein’s Lolita Express